Annons
Annons


Testa dig själv: Vilken relationstyp är du?

Vilket relationsmönster har du? Forskare har identifierat 4 typer av förhållanden – varav en har bäst chans att vara för evigt. Se om du känner igen dig!


Kvinna och man i snön.

Kommer din relation att hålla – läs om oddsen här!

De flesta kärleksrelationer kan delas in i en av fyra kategorier, menar amerikanska forskare från University of Illinois.

Beroende på vilken typ av personlighet du har – och hur ni samspelar som par – har ni olika stora möjligheter att få ett långvarigt förhållande. Nedan kan du se chanserna för att just din relation kommer att hålla.

Annons

Här är 4 olika relationstyper:

1. Det dramatiska paret
Förhållandet kantas av många turbulenta perioder, där både du och din partner irriterar er på varandra, och ni tillbringar ganska lite tid tillsammans. I studien visade sig hela 34 procent av paren tillhöra denna grupp.

2. Det konfliktdrabbade paret
Ni grälar konstant och är oense om det mesta. Även det dramatiska paret bråkar mycket, men det konfliktdrabbade paret hamnar i ännu fler gräl. Ändå är denna typ av relation mer stabil än det dramatiska förhållandet. Ungefär 12 procent av paren tillhörde denna grupp.

3. Det socialt involverade paret
Ni är båda mycket utåtriktade och har stora sociala nätverk. Ni umgås gärna med andra, både tillsammans och på egen hand, vilket ni trivs utmärkt med. Omkring 19 procent av paren tillhörde denna grupp.

4. Det partnerfokuserade paret
Er relation är det ni värdesätter och prioriterar högst – och ni tillbringar också mycket tid tillsammans. Ni interagerar med varandra på ett positivt sätt och sätter varandra i främsta rummet. Denna typ av par utgör ungefär 30 procent.

Forskningsstudien visade att det dramatiska paret hade lägst chans att hålla ihop långsiktigt. Turbulensen i dessa relationer skapade en otrygghet som gjorde att paren ofta gjorde slut.

Bäst chans att gifta sig och hålla ihop resten av livet hade det partnerfokuserade paret, där båda prioriterade varandra och relationen först.

Läs också: Fara för relationen: 9 förbjudna tankar!

Artikeln publicerades först på femina.se av Malin Karlberg.


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…