Annons
Annons


The Beach Boys till Sverige i sommar


Tisdag den 1 juli står det legendariska bandet, The Beach Boys på Dalhallas scen i Rättvik. Spelningen blir den enda i Sverige sommaren 2014.

The Beach Boys är en av de mest populära popgrupperna från1960-talet. Bandet började sin karriär inom den så kallade ”surfrocken” på 60-talet, med hyllningslåtar till surfing och den unga kaliforniska livsstilen.

Annons

Låtarna Surfin och Surfin Safari, blev deras första hits på Billboardlistan. Framgången följdes upp med Surfin USA, 1963, som blev deras första amerikanska topp-10 hit. Den följdes av andra stora hits som Surfer Girl, Little Deuce Coupe, Fun, Fun, Fun och Dance, Dance, Dance .

Gilla Allas.se på Facebook

Bandet fick sin första listetta i USA med I Get Around, 1964, och låten blev också det stora genombrottet i Storbritannien. Surfing var nu inte längre ett framträdande tema i gruppens musik.

1966 kom albumet Pet Sounds, med låtar som God Only Knows och Wouldn’t It Be Nice, vilket anses som det bästa popalbumet från 1960-talet, och ibland till och med ett av de allra bästa någonsin..

Good Vibrations gavs ut som singel hösten 1966 hamnade på Billboard-listans första plats. Låten anses av musikkritiker vara en av de bästa låtar som överhuvudtaget gjorts inom rockmusiken.

The Beach Boys har under sin över 50 år långa karriär levererat otaliga hits, toppat listor, sålt miljontals med album och medverkat i de största amerikanska tv showerna. Deras musik har ständigt utvecklats och fortsatt att beröra människors hjärtan.

The Beach Boys består idag av:

Mike Love (sång )

Bruce Johnston ( sång / keyboard )

Christian Love ( gitarr / sång )

Randell Kirsch (bas / sång )

Tim Bonhomme ( keyboard / sång)

John Cowsill ( slagverk / sång )

Scott Totten ( gitarr / sång)

 

Biljetter till The Beach Boys, släpps fredag 4 april kl. 10.00 och finns tillgängliga på dalhalla.se samt hos Siljan Turism.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…