Annons


”The Svenska Ord Story” – Hasse och Tages historia blir podd

Tage Danielsson och Hasse Alfredson är en del av svensk nutidshistoria. I podden "The Svenska Ord Story" får vi följa duon från uppväxtåren och framåt.


Tage Danielsson och Hasse Alfredson vägar möttes i mitten av 1950-talet på Sveriges radio i Stockholm för första gången. Men just där och då sa det inte ”klick”. Det började som så många andra relationer, de träffades i lunchrummet och på möten och började snacka.

Annons

Tage Danielsson och Hasse Alfredson. Bild: SVT

Ett par år senare gjorde de sin första revy ihop. När duon började bli omskrivna var det ofta under namnet ”Hasseåtage”.

Podden ”The Svenska Ord Story” tar avstamp redan i Hasse Alfredsons och Tage Danielssons uppväxt. Porträttet slingrar sig sedan vidare från Radiotjänst via revyer och filmer till opera. Poddens titel, ”The Svenska Ord Story”, anspelar förstås på duons bolag AB Svenska Ord.

Gilla Allas.se på Facebook

Bakom ”The Svenska Ord Story” står Stefan Wermelin och Staffan Schöier.

– Hasse och Tage stod för värme och kvalitet i allt de gjorde. Både när de var halvvägs under bältet eller satiriserade över samtiden. De kommer för alltid ingå i vårt kulturarv, säger Staffan Schöier i ett pressmeddelande från Sveriges radio.

Hasse Alfredson och Tage Danielsson 1972. Bild: Hasse Alfredson och Tage Danielsson

Gösta Ekman, Lena Nyman och Monica Zetterlund

Podden bygger på intervjuer och mängder med arkivklipp från revyer, sketcher och radioprogram. Hasse och Tage själva berättar men vi hör även röster som Gösta Ekman, Lena Nyman och Monica Zetterlund.

Monica Zetterlund. Bild: IBL Bildbyrå

Och låter det hela en aning bekant, finns det en naturlig förklaring.

De 36 halvtimmesavsnitten som podden bygger på sändes i Sveriges radio under 2002 och 2003.

”The Svenska Ord Story” släpps tisdag den 12 december klockan 12!

Läs också: Vännerna minns Hasse Alfredson: ”En gigant har gått ur tiden”


(17)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…