Annons
Annons


Thelma & Louise inleder Ridley Scott-festival


Geena Davies och Susan Sarandon har huvudrollerna i Ridley Scotts klassiska film "Thelma & Louise".

Regissören Ridley Scott har ett digert cv. Med klassiker som Alien, Blade runner och Thelma &Louise har han skrivit in sig i filmhistorien. Och nu är det dags för en liten Scott-festival i TV4 Film.

Annons

Lördag 20 juli visar TV4 Film tre av hans alster, nämnda Thelma & Louise, I skuggan av ett brott, och Black Rain. I rollerna ser vi bland andra Michael Douglas, Susan Sarandon, Mimi Rogers och Tom Berenger.

Thelma & Louise (1991) – kl 18.20
Thelma (Geena Davis) är hemmafru och lever ett tråkigt och otillfredsställande liv. Hennes trångsynte make Darryl (Christopher McDonald) behandlar henne som ett barn utan att inse att hon har en egen vilja.

Louise (Susan Sarandon) arbetar som servitris på ett kafé. Hennes liv är hektiskt och frustrerande. Den vilsne pojkvännen Jimmy (Michael Madsen) har kommunikationsproblem och har inte förstått att hon snart har fått nog.

Vändpunkt på en vägkrog
Thelma och Louise beslutar sig för lämna sina liv bakom sig, om än bara för en helg. Men vid en vägkrog någonstans i Arkansas händer någonting som kommer att förändra deras liv för all framtid. Inom loppet av några sekunder hamnar de två vännerna i en mycket problemfylld situation, samtidigt som de finner nya sätt att se på sina liv och på omvärlden. För Thelma och Louise är detta inte alls så tokigt, så länge det varar.

Brad Pitt gör en liten men uppmärksammad roll som sexig sol-och-vårare som bokstavligen lyckas charma av Thelma allt hon äger. Ridley Scott regisserade Thelma & Louise och Oscarsnominerades för sitt arbete.

I skuggan av ett brott (1987) – kl 21.00
Amerikansk actionthriller från 1987. Societetsdamen Claire blir ensamt vittne när hennes bästa vän Winn blir mördad. Polisen Mike får i uppdrag att skydda Claire eftersom Winns mördare gång på gång hotar att döda henne. Den gifte Mike faller för Claire vid första ögonkastet och de blir blixtförälskade i varandra.

Black Rain (1989) – kl 23.10
Den tuffe New Yorksnuten Mike Conlin (Michael Douglas) och hans kollega Charlie Vincent (Andy Garcia) eskorterar yrkesmördaren Sato (Yusaku Matsuda) till Osaka i Japan.

Innan de hinner överlämna honom till den japanska polisen Masahiro Masumoto (Ken Takakura) tappar de bort Sato. Det medför att de hamnar i en uppgörelse med den japanska polisen och den fruktade japanska maffian, Yakuza.

I sökandet efter Sato rasar Masumoto över att Conklin inte följer den japanska polisens regler men han inser snabbt att de alla måste ta till ovanliga metoder för att lyckas i kampen mot Yakuza.

Ridley Scott-festival: Lördag 20 juli, kl 18.20. TV 4 Film


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…