Annons
Annons


Thorsten Flinck förlorade jättegaget i Let´s dance: ”Skulle fått 570 000 kronor”

Skådespelaren Thorsten Flinck var det stora dragplåstret till årets upplaga av Let´s Dance i TV 4 men fick kasta in handduken i sista stund. Nu kommenterar han läkarundersökningen som hindrade hans medverkan och gaget han skulle fått i podden "Öppet hjärta".


Thorsten Flinck berättar om turerna kring sin medverkan i Let´s Dance i podden ”Öppet hjärta” Bild: Urban Andersson/IBL

Den karismatiske och emellanåt kontroversielle skådespelaren Thorsten Flinck var ett av de stora namnen när deltagarlistan till årets upplaga av Let´s Dance presenterades. Flinck tvingades dock hoppa av innan programmet nådde TV-publiken av hälsoskäl. I februari presenterades Flincks ersättare när förre fotbollsspelaren Jesper Blomqvist fick fylla skådespelarens skor.

Annons

I podden ”Öppet hjärta” berättar Thorsten Flinck nu om turerna kring läkarundersökningen när han ”diskades” och vad han skulle ha fått för sin medverkan. I podden berättar skådespelaren att han underkändes efter en att en läkare konstaterat att hans blodvärden var för låga. Ett utlåtande som Flinck är tveksam till.

– Det har jag haft i hela mitt liv. Det hade jag när jag kom trea i distriktsmästerskapet i bänkpress också i Sörmland, säger Thorsten Flinck i podden.

– Jag ville vara med men läkaren sa nej.

Han tillägger att det låga blodvärdet också torde framgå av sjukjournaler från till exempel Dramaten.

Läs också: Thorsten Flinck: Jag har varit död en gång!

Pengar plus svit i fyra månader

Thorsten Flinck berättar vidare om avtalet för hans medverkan. Enligt skådespelaren handlade det om 570 000 kronor plus en svit i fyra månader på hotell i Stockholm. Den summan hängde dock på hur långt han kom i tävlingen.

– Då skulle jag gå över den magiska gränsen, träningstiden och tre program, säger Thorsten Flinck som också beskriver sig som en usel förhandlare i ”Öppet hjärta”.

– Jag har jättebra självförtroende men jag har ingen självkänsla, därför är jag det absolut bästa offret att förhandla med för en teaterchef eller filmproduktion.

Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2012 Bild: IBL

”Är fysiskt krävande”

TV 4 kommenterar inte Thorsten Flincks uppgifter om avtalet i podden.

– Vi kommenterar inte enskilda avtal, säger Tanja Tabrizian Selfors på TV 4:s presstjänst.

Hälsoundersökningarna inför programmet är viktiga eftersom programmet är väldigt fysiskt krävande. Och det händer att deltagare skadar sig. Det är allt från vrickade fötter till artisten Mojje som fick en hjärtinfarkt under ett genrep 2009.

– Thorsten ville vara med och vi ville att han skulle vara med men vi hade inget annat val än att avbryta samarbetet för hans hälsas skull.

Av Henrik Högström


(20)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…