Annons
Annons


Tio dagars matlagning i Köpenhamn


Köpenhamns restaurangscen är stekhet och uttrycket ”Det nya nordiska köket” har blivit ett begrepp som används i hela världen. Under matfestivalen Copenhagen Cooking, som äger rum mellan den 23 augusti och den 1 september, kan besökarna få en försmak av vad det handlar om. Köpenhamns gastronomiska aktörer välkomnar alla till en oförglömlig smakupplevelse.

Annons

Stadens gourmetrestauranger kommer att erbjuda låga specialpriser, andra restauranger kommer att erbjuda smakprover och det kommer att finnas marknader och olika matevenemang över hela Köpenhamn.

Gilla Allas.se på Facebook

Oavsett om du gillar gourmetmat, traditionella rätter eller vill smaka lite av allt kommer det att finnas massor av saker att prova. Sedan 2005 har Copenhagen Cooking firat både det nordiska och det internationella köket med en festival som får besökarnas smaklökar att jobba övertid.

Ett av evenemangen – ”Nordic Taste” – erbjuder smakprov från några av de bästa restaurangerna i Skandinavien. Ett av de internationella evenemangen är ”Taste the World”, där restaurangerna flyttar ut på gatan och där Michelinrestaurangen Kiin Kiin har deltagit sedan starten.

Det blir många olika typer av evenemang i hela staden, från ett danskt mästerskap i ”smørrebrød” till matlagningsskolor för barn, pop-up-restauranger och vin- och cocktailvinprovningar bara för vuxna. Många av stadens bästa restauranger erbjuder specialmenyer till förmånliga priser.

Och Köpenhamns restauranger är definitivt värda ett besök. De har fått många utmärkelser både på hemmaplan och utomlands under de senaste åren. I 2013 års upplaga av Michelinguiden fick Köpenhamns restauranger totalt 15 stjärnor.


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…