Annons
Annons


Tio sätt att få råd med resan


tips för en billigare resa

Med lite fantasi och arbete finns det goda möjligheter att både fynda billiga resor och ha pengar över till annat. Resbyrån Resfeber har tagit fram tio tips som hjälper dig att få ihop till resekassan!

Annons

Hyr ut eller byt bostad

Varför låta bostaden samla damm under semestern när du kan tjäna tusenlappar? Det finns flera sajter som erbjuder uthyrnings- och bytestjänster av bostäder.

Semesterbostad

Hyr någons privata lägenhet eller villa och få ut mer för pengarna. Semesterbostäder ligger generellt lägre i pris per kvadratmeter och du får ett komplett hem på köpet. Till exempel hyr SunnyRentals.com ut över 50.000 semesterhus och lägenheter i 34 länder.

Resor i grupp

Samla ett gäng vänner och boka resan tillsammans, det blir i regel billigare att hyra ett hus eller en större lägenhet.

Couchsurfing

Är du okej med att sova på soffan hos en främling kan du gå med i nätverk där gästfria personer lånar ut en bädd gratis. För den som vågar är couchsurfing ett personligt sätt att uppleva resemålet.

Sälj dina semesterbilder

Tjäna pengar på din hobby genom att sälja dina semesterbilder på fotosajter. Det kostar oftast ingenting att ladda upp bilder på royaltyfria sajter vilket gör det till ett annorlunda och roligt sätt att dryga ut semesterkassan. Eftersom bilderna är royaltyfria kan de säljas många gånger och på så vis generera en bra avkastning på sikt.

Kör en bil gratis

Gör biluthyrningsfirman en tjänst och få gratis transport. Vissa biluthyrningsfirmor behöver hjälp att förflytta sina bilar mellan olika destinationer och erbjuder förare att köra gratis.

Shoppa billigt

Planera vårens inköp innan resan och passa på att shoppa där det är som billigast. Exempelvis kan en planerad födelsedagspresent eller bröllopsgåva som man köper på resan ibland spara in en stor del av biljetten.

Res på rätt dagar

Skippa de populäraste flygtiderna och banta priset. Försök att boka flyg onsdag till lördag eller någon annan kombination som inte har avresa en fredag och hemresa en söndag. Det kan skilja flera tusenlappar i pris.

Minimera transferkostnaderna

Lämna bilen hemma så slipper du höga parkeringskostnader vid flygplatserna. Nyttja istället till exempel transferföretagens rabatterbjudanden där du kan åka två för priset av en.

Rensa förrådet och sälj på Blocket

Fynda i ditt eget förråd och sälj saker du inte använder på Blocket. Glöm inte att lägga upp ett foto på dina saker vilket ökar chansen att få bra betalt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…