Annons


Tips för dig som reser ensam!

Att resa iväg på semester ensam blir allt mer populärt och kallas för "egotripping". Här kommer tips för dig som vill ge dig ut på äventyr på egen hand.


kvinna-pa-resa

För att ta reda på svenskarnas inställning till ”egotripping” har Skyscanner låtit genomföra en undersökning bland resenärer. Undersökningen visar att majoriteten av de som inte redan har rest iväg ensamma är positiva till att semestra på egen hand, det svarar hela 68 procent. Samtidigt är självständighet, avkoppling och att lära känna nya människor de främsta incitamenten bland de som rest utan resesällskap. Åtta procent uppger också att de har rest ensamma i syfte att hitta sig själv.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

När det kommer till vilka resmål som ensamresenärerna föredrar så toppar europeiska storstäder listan. London, Barcelona och Rom är allra populärast men även städer som Paris, Prag och Amsterdam står högt i kurs.

Tips för dig som reser ensam

1. Vill du lära känna nya människor och vara aktiv på semestern? Åk på en surfresa, yogasemester eller annan aktivitetsresa.

2. Hoppa över vanliga hotell – boka vandrarhem eller pensionat med delade rum.

3. Ta med extra kopior av dina resedokument och ha alltid kontanter eller ett separat kreditkort på rummet.

4.  Var aktiv på reseforum eller resegrupper – be om tips eller möt upp andra svenskar som befinner sig på samma destination samtidigt som du.

5.  Var beredd på mycket egen tid – ta med böcker, spel eller filmer.

6. Planerar du att spendera mycket tid på stranden? Köp ett vattentätt fodral för dina personliga tillhörigheter. På så sätt kan du ta med dig dina värdesaker ut i havet när du badar.

Undersökningen är genomförd på 845 svenska resenärer via PollDaddy.


(18)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…