Annons
Annons


Tips på ljudböcker inför semestern


Ljudboksabonnemangstjänsten Storytel listar ljudböckerna som hjälper dig att hitta den perfekta semesterresan. Lär dig mer om kontinenten där fotbolls-VM utspelar sig, svenskarnas favoritresmål Spanien eller USA.

Annons

Här är Storytels lista med de hetaste ljudböckerna som inspirerar inför semesterresan:

Sydamerika: Varför kom du hit? (Julia Svanberg)

I boken Varför kom du hit? reser Ellen och Henrik till Colombia med planen att backpackresa vidare genom Sydamerika. Men när Henrik försvinner och Ellen lär känna colombianskan Lila ändras planerna.

Spanien: Katedralen vid havet (Ildefonso Falcones)

Äventyrsromanen Katedralen vid havet följer Arnau Eranyols uppväxt i 1300-talets Barcelona som är präglat av Katedralen Santa Marias bygge, pesten och kriget som närmar sig. Arnau lyckas att växa ifrån fattigdomen och blir en av stadens viktigaste och rikaste invånare.

Grekland: Sune i Grekland (Sören Olsson, Anders Jacobsson)

I den 26:e delen av Suneserien reser familjen Andersson inte till Myggträsk utan ska flyga till Grekland! Att passen är för gamla för att få passera säkerhetskontrollen är bara början till allt som kommer att gå fel…

Italien: Inferno (Dan Brown)

Symbologi- och konstprofessorn Robert Langdon hamnar i Florens, där han måste dechiffrera några gåtor, tecken och symboler för att rädda världen. Förövarna är inspirerade av ”Inferno”, den första delen av Dantes ”Den gudomliga komedin”, som också hjälper Langdon att lösa fallet.

Gotland: Den man älskar (Mari Jungstedt)

Anders Knutas är tillbaka på heltid på Visbypolisen i sitt tolfte fall som tar honom till en anrik gård i Bunge socken på norra Gotland där mäklaren Sanna Widding hittats död. Hon ansvarade för gårdens försäljning som hämtar djupa och mörka hemligheter upp till ytan och som kastar polisen genast in i en omskakande mordutredning

USA: Divergent (Veronica Roth)

I Divergent som utspelar sig i ett dystopiskt Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. Resultatet av testet som alla sextonåringar måste genomgå överraskar inte minst huvudcharaktären Beatrice Pryor själv och är början till hennes kamp för att rädda de människorna hon älskar.

Frankrike: Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp (Romain Puértolas)

Pugalendhi är en bluffande fakir från Rajasthan som tar sig till Paris för att köpa Ikeas senaste innovation, spikmattesängen Svavelvikspik. Detta är början till en galen jakt över världen, där fakiren lär känna sudanesiska flyktingar, blir jagad av hämndlystna romer på Barcelonas flygplats, får ett bokkontrakt i Rom samt hänger på ett hotellrum i ett konfliktdrabbat Libyen.

Västkusten: Väster om Vinga (Vivica Lärn)

I Väster om Vinga är karaktärerna från Öster om Heden tillbaka från sitt äventyr i Afrika. Men även i Göteborg händer det mycket i de udda huvudkaraktärernas liv.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…