Annons
Annons


Snabblagad kycklinggryta!

Bjud på snabblagad teriyakikyckling med späda sockerärter!


kycklingrecept

4 port
Tid: ca 20 min

ca 600 g kycklingfilé
ca 1 1/2 dl teriyakisås
olja till stekning
salt, peppar
3 tunt skivade morötter
200 g klyftade champinjoner
ca 200 g sugar snaps eller salladsärter
strimlad salladslök

Annons

Till servering:
kokt jasminris

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Marinera dem i ca 3/4 dl teriyakisås.
2. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runtom precis klara. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en skål.
3. Stek morötter och svamp i olja på hög värme, 3–4 min. Tillsätt ärter och strimlad salladslök. Salta och peppra. Häll över resterande sås, tillsätt kycklingbitarna och koka ihop 1 min. Servera kycklinggrytan genast med ris till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

 

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…