Annons
Annons


Titta in i miljökloka hus


Från och med år 2021 ska hus i Europa byggas mycket mer energieffektivt än i dag. Det är en stor utmaning, men fullt möjlig! Energikontor Sydost samarbetar med PassivhusCentrum och organiserar Öppet Hus i spännande nytänkande hus. Under 7,8 och 9 november kommer riktigt energismarta privata hus öppnas för allmänheten.

Annons

Som besökare kan man välja bland byggnader som ligger långt framme när det gäller energieffektivitet och titta på lågenergibyggnader, gå in i ett passivhus eller inspektera en solcellsanläggning. Hör ägarna berätta om hur det är att leva och bo i husen, och om deras erfarenheter från byggprocessen. Det kan ge inspiration till dem som funderar på att installera solceller eller bygga sig ett passivhus.

Gilla Allas.se på Facebook

För den som är nyfiken ges här ett unikt tillfälle att besöka hus med energieffektiva lösningar som man kan lära av och ta efter. Tillfälle ges för att prata direkt med husägaren om byggnadens energiprestanda och funktioner i lågenergibyggnader eller energisystem i praktiken, och inte vad som utlovas av försäljare.

Både privata egnahem, flerbostadshus och offentliga lokaler visas. Visningarna är öppna för alla och helt gratis – men man måste i vissa fall anmäla sitt besök i förväg.

När: 7-9 november runt om i sydöstra Sverige.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…