Annons
Annons


Tjäna pengar på dina mobilbilder


Runt om i landet sker det händelser som har ett allmänintresse men som aldrig når tryckpressarna eller nyhetssändningarna för att det saknas bilder av det inträffade. En nyhet är alltid mer intressant om det finns bilder som som kan illustrera vad som hänt. Nu kan alla som råkar befinna sig i händelsernas centrum sälja sina mobilbilder och videoklipp direkt till nyhetsredaktionerna.

Annons

Den lokala nyhetsbevakningen har minskat, TV4 lägger ner sina lokala nyhetsstationer runt om i landet, andra redaktioner drar ner på antalet fotografer. Men nyhetshändelserna med allmänintresse stannar ju inte upp för det. Fler och fler redaktioner inser fördelarna med att använda läsarnas/tittarnas bilder och nu kan alla som har en smartphone vara med och bevaka vad som händer i sitt område och den som fångar en nyhetshändelse på bild kan vara med och påverka vad som publiceras och samtidigt tjäna en rejäl hacka på köpet.

FirstonsiteNews app finns att ladda ner gratis för iPhone och androidtelefoner. I appen laddar man enkelt upp sin nyhetsbild och bestämmer vad den ska kosta. Normalpris för en stillbild är omkring 1 000 kronor, för ett videoklipp ungefär det dubbla. Bilden/videoklippet kan säljas till hur många redaktioner som helst. Om det är en ”het” nyhet kan det ge flera tusen kronor på några sekunder.

Så här fungerar det steg för steg

1. Ladda upp bilden/videon, bestäm pris och fyll i dina kontaktuppgifter. Bilden finns nu till försäljning för svenska redaktioner.

2. En köpare från en nyhetsredaktion väljer ut bilden eller videon på FirstonsiteNews.

3. Redaktionen betalar för bilden, som kan laddas ner direkt.

4. Fotografen har pengarna på kontot inom en vecka.

5. Nyhetsbilden eller videoklippet publiceras.

 


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…