Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Att umgås i sängen


csts
Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

”Åh vad skönt, det här kan man minsann inte göra med vem som helst”, sa hon bredvid mig i dubbelsängen.

Jag kunde bara hålla med och så fortsatte vi njuta.

Annons

Ett par timmar tidigare hade jag kommit hem till min väninna L. Hon var i slutet av en influensa och jag var i början av en förkylning, men det var alldeles för längesen vi sågs och ingen ville ställa in kvällen. Halvkrassliga delade vi på en hämtpizza och en flaska vin medan vi pratade i kapp oss om vad som hänt sen sist. Efter det slog ork-mätaren i botten.

”Vad säger du? Ska vi gå och lägga oss?” föreslog L.

Jag svarade ja utan tvekan och vi hamnade i säng under varma, mjuka filtar. Satte på tv:n. Bläddrade i skvallertidningar. Drack te. Åt ur en gigantisk skål med godis. Klappade katter. Småpratade om allt och inget. Skrattade. Och hade en av de absolut mysigaste och roligaste kvällarna tillsammans.

Men det är som sagt inget man kan göra med alla. Eller? Måste man vara lite sjuka och ha känt varandra sedan man var sex år gamla för att kunna umgås så avslappnat – utan att skämmas för att man inte lagat en krånglig trerättersmiddag och storstädat in i minsta vrå.

Många hade nog mått bra av att skruva ner ambitionsnivån och våga ses en aning mer kravlöst. Det gäller mig också. Jag kan höra mig själv säga: ”Men snälla, du behöver inte dammsuga eller laga något märkvärdigt!” när jag blivit hembjuden till någon som känner sig stressad. Och jag bryr mig verkligen helt ärligt inte om det ligger någon dammråtta i ett hörn eller om vi äter makaroner och ketchup hemma hos någon annan – bara vi har trevligt ihop.

Men jag har själv rätt svårt att släppa in gäster till mina dammtussar och min enkla snabbmat. Det ska jag försöka bli bättre på. Och komma ihåg att vänskap är att känna sig hemma i någon annan – och då är man välkommen in i röran också.

Hur trivs du att umgås? Vill du alltid bjuda ”fint” eller är du lika bekväm med att sätta fram färdigmat i ett ostädat kök?

breakfast in bed

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och skriv, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

 


(12)
(0)


Annons

  • Lotta

    Åh, vad mysigt! Känner att jag behöver ha en teve i sovrummet nu, efter att ha läst det här.
    Jag har en kompis jag kan göra så med, plus syrran. Annars när vi har middag hemma vill jag gärna ha det fint och fixat hemma. Kanske fånigt, men så är det. När barnen var små brukade vi ha vardagsmiddagar ibland med andra småbarnsfamiljer. Det var kravlöst på ett helt annat sätt – och en familj slapp middagsstresset.

  • Lotta: Det är jättemysigt, men jag håller precis på att vänja mig vid fördelarna att inte ha tv i sovrummet. Våra gamla skruttis-tv som stått i sovrummet i många år har vandrat vidare till teknikhimlen, och plötsligt läser jag mycket mer böcker istället, viklet är himla trevligt! Kanske man kan ha en liten portabel tv att bara plocka fram vid väninnemys?

  • Med fem katter, så lär man sig att inte skämmas för lite dammråttor i hörnen. När folk ber om ursäkt för att det är stökigt (utan att jag ser en enda dammtuss eller ett enda stök) så svarar jag med att;
    – Jag tänker inte städa åt dig, utan nu fikar vi. 🙂

  • Inkan och Ligan: Det där känner jag igen – att folk ber om ursäkt för att det är ”ostädat” när allt ser perfekt ut, då blir man lite misstänksam och undrar hur det ser ut när det är städat egentligen… Men bra svar, det kanske jag lånar och använder nästa gång!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…