Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Det här är världens godaste godis!


Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Jag älskade inte Lotta-böckerna av Merri Vik. Jag dyrkade dem. Till den grad att de styrt mitt liv på några viktiga punkter. Lottas journalistdrömmar väckte mina egna. Och – inte mindre viktigt – jag upptäckte ”Giggis blandning”. Bästisen Giggis favoritgodis, mjölkchokladbitar och lakritsbåtar blandat.

Annons

Sen dess har jag varit en sötsalt snackstyp. Genom åren har jag tuggat mig fram till att en påse salt&vinäger-chips i ena handen och en mörk chokladkaka i den andra är den perfekta paradisupplevelsen.

Gilla Allas.se på Facebook

Men – inget gott som inte har något ont med sig – nu har jag fått reda på att den här dragningen åt olika snaskhåll gör mig till en djupt förvirrad och märklig människa.

För naturligtvis har vetenskapen även studerat gottegrisar och delat in dem i olika personligheter. Ungefär så här.

Älskar du choklad är du:

”Förmodligen kvinna, bantar ofta. Partylejon som älskar stå i centrum (mörk). Tillbakadragen bokälskare (ljus).”

Älskar du chips är du:

”Förmodligen man, gillar mat som låter. Följer med strömmen och tror inte du kan styra ditt eget öde.”

Älskar du smågodis är du:

”Nostalgisk efter barndomens trygghet. Kan ha känslomässiga problem och en vild sida som gör att du vill sticka ut.”

Alltså är jag en hungrig hen som flyter som en död lax i festens mittpunkt… tur jag inte gillar smågodis också.

Som tröst verkar jag inte vara ensam om att gilla salt- och kakaomixen. Nyligen började man testsälja chokladöverdragna chips – håller tummarna så hårt att de blir en succé och landar på en hylla nära mig. Klar vinnare av Nobelpriset i Snacksologi!

Vad man än föredrar är det väl högst mänskligt att falla för frestelsen då och då och unna sig något himla gott och onyttigt. Typen som påstår att de aldrig trycker i sig godis utan på sin höjd kan bli lite småsugen på att knapra på en gurkstav – den typen är jag misstänksam mot…

Vilken snackstyp är du? Chokoholic, lösgodislover, chipsoman, gurkknaprare eller något helt annat?

Set of fast food isolated on white

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och skriv, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

 • Karin Ekberg

  Hej.Jag är en riktig godistant, äter allt och fort ska
  det gå.Kan ej ha något gott hemma för det tar slut
  på en gång.Så jag köper lite nån gång.
  Mvh Karin.

 • Karin Ekberg: Haha, det där känner jag igen… finns det godis ska det mumsas upp direkt. De där som klarar att spara och ta en liten bit då och då är ett mysterium, hur sjutton bär de sig åt?! Trevlig helg (kanske med lite lördagsgodis?) önskar Charlotte 🙂

 • Lotta

  Vad är det för undersökning? Skulle vara kul att läsa den, speciellt som jag tydligen har multipla personligheter 😉

  Jag tror att de som påstår att de aldrig äter något i godis- eller snacksväg är typiska skåpätare. I skydd av mörkret och ensamheten vräker de i sig chokladbollar och lakrits- och hallondöskallar. Eller så vill jag tro så för att döva mitt eget samvete … Men alltså. Godis är ju så gott!

 • Näe…
  Inget godis helst ärligt ”talat” någongång lite ur en ”Kinapåse” är gottit hihi

 • Fru Eriksson: Oj, du var minsann en väldigt måttlig ”godisråtta” – jag är häpen, men mest avundsjuk… jag vill också kunna bli sugen ”någongång” istället fler ”alla gånger”. 🙂 Trevlig helg!

 • Lotta: Bland annat var det från boken ”What flavor is your personality?”, skriven av läkaren Alan R. Hirsch. Så du är också lite personlighetsförvirrad i godisträsket – skönt att inte vara ensam! Och visst hoppas man lite att de duktiga ickeonyttiga har någon annan liiiten svaghet i alla fall, för balansens skull. Trevlig helg – snart är det lördagsgodis! 🙂

 • Lotta

  Tack Charlotte! Ska kolla efter den, kanske finns den på bokrean.

 • Men ååh, leva utan choklad går inte. I mitt fall alltid mörk. 🙂 *mums* Sååååååååå gott ! Godis i övrigt äter jag inte alls och inte chips och dylikt heller. 🙂

 • Inkan o Ligan: Så sant, utan choklad blir man inte glad…. och för mig så blir humöret ännu bättre vips – med en liten påse chips… 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…