Annons


Tjejsnack med Charlotte: Dödsnervös öppnade jag brevet…Tjejsnackkrönikören Charlotte Silfverberg

Jag vaknade i morse och var fortfarande inte död.
Det blev jag rätt glad över.
Fast inte lika glad som den där morgonen förra året, då jag vaknade med en lätt baksmälla och var så lycklig att jag var på vippen att slå upp köksfönstret och sjunga: ”Jag vill tacka livet.”
Kvällen innan hade jag, efter ett par glas vin, vågat öppna Brevet. Beskedet från mammografin.
Vid första undersökningen hade de upptäckt en ”skugga” i ena bröstet. En andra undersökning behövdes.
Nu vet jag att det är vanligt, men då var jag tvärsäker på att inte få fylla femtio.
Tankarna flaxade runt som förvirrade svarta korpar:
* Jag har ju bokat en resa nästa år.
* Ska jag fortsätta pensionsspara?
* Undrar vem som kommer på begravningen?
* Får jag komma till himlen fast jag snattade ett par Puss&Kram-jeans 1976?
* Jag vill inte, inte än.
Och så kom ångern. Blicken i backspegeln. Varför hade jag inte gjort allt det där jag hade tänkt?
Jag ville ju lära mig prata franska, spela saxofon och laga pannkakor. Ville åka till Nya Zeeland. Ville skriva en bok. Ville knyta ihop brustna kärleksband.
Ville våga så mycket. Någon gång. Men det var alltid så mycket annat… kanske nästa vecka.
När jag med skakiga fingrar öppnade brevet och läste att det inte var något farligt i bröstet bestämde jag mig för att någon gång var nu! Nu jäklar skulle jag allting!
Och vad hände? Ingenting. Nu sitter jag här igen och tror att jag ska leva för evigt och hinna allt sen. Vardagen kom emellan och blåste upp sig som en krockkudde mellan verklighet och drömmar.
Jag blir så arg och besviken på mig själv, måste jag vara döende på riktigt för att få tummarna loss och lära mig franska och allt det andra? Och hur mycket lönt är det då?
Heja er som vågar förverkliga era innersta drömmar innan det är för sent – och berätta hur sjutton ni bär er åt!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Hjälp oss skapa Nya Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö. Träffa oss även på våra bloggar: Gunilla och Frasse och Charlotte.nu!


(3)
(0)Annons

 • Jenny

  Starkt och gripande! Tack för att du ville dela med dig.

 • Lotta

  Hög igenkänning, bra skrivet.

 • Lisa

  Du är bara bäst på att skriva!
  Kanske ändå att det väcker upp en litegrand – även om man inte tar allt samtidigt….franska, saxofon, bestsellern etc 🙂
  Sedan tror jag att det vardagliga som att gå till jobbet, hämta posten mm, helt plötsligt verkar underbart (iaf ett tag) för det är ju ändå i det lilla som vi lever i!
  Kram

 • Ingela

  För mig räckte det att tänka; -Vill jag leva så här resten av mig liv? och då var valet enkelt att förverkliga lite mer i mitt liv än man gjorde för några år sedan. Jag satsade, men inte utan att ha gått på en kurs där jag hörde på en tjej från England som öppnade en coffeeshop och det slutade med en hel kedja… Hon sa ”Om du vågar hoppa så kommer ett nät att fånga dig”, lovade hon. Jag trodde henne och satsade stort. Har inte ångrat mig än… Men jobbigt är det och det är upp med tuppen och i säng med ungarna… Ångra sig är för sent. Men visst gör jag det ibland, men då hade jag nog bara gjort något annat våghalsigt. Nu äger jag en restaurang, har anställda och jobbar med det jag tycker är roligt…

 • Jag tror att jag är hyfsat duktig på att göra ”Njuta-saker”. Sånt som får mig att må bra. Kanske inte det stora, som att åka till Australien och klappa Koalabjörnar, som jag gärna skulle vilja. Men nu har jag bokat lite små ”njuta-saker.
  Jag ska se Babben, åka till Hasseludden SPA och snart ska jag och bästaste vännen Anna till Chokladfabriken. Små saker i vardagen, som gör livet värt att leva, när det ibland är lite tungt. Det måste inte alltid vara stort och mycket.
  Njuta av en god bok i soffan med missen i knät och stänga av TVn. Kram


Annons

Laddar nästa sida…