Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Förr klädde jag mig som en påskkärring


Tjejsnack Charlotte Silfverberg
Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Svart, svart, svart, grått, svart, beige, gråsvart, brunt, svart… Min garderob är en mörk och dyster historia. Jag skulle kunna byta bana och bli begravningsentreprenör eller inbrottstjuv utan att shoppa nytt.
Vad hände egentligen, när blev jag en trist klädtyp som smälter in i tapeten? Om tapeten är svart…
”Du såg mycket skojigare ut förr!” säger jag anklagande till mig själv i spegeln. ”Då var du som en färgglad och tokrolig påskkärring. Året om. Minns du?”
Och jag minns.
Klänningarna och tröjorna jag sydde av gamla gardiner och andra tygbitar jag kom över. Utan att kunna sy över huvud taget.
De älskade tuggummirosa stövlarna.
Knallröda långa kjolen som svepte fram som en skogsbrand längs trottoaren när jag skred fram.
Militäroverallen jag sprayade med guld och silver tills jag glittrade som en discokula.
Färgmatchningar som såg ut som om jag galopperat in på en elefant i en kvällskurs i oljemålning – krönt med en knallig scarf i norra Europas högst tuperade hår.
Galna smycken gjorda av allt från sugrör i neon till geléormar.
Som jag såg ut. Kanske inte så snyggt och stiligt i traditionell mening. Men jag SÅG UT. Stod ut. Hade kul med kläder.
Nu handlar det mer om att hitta något som passar in, som funkar:
”Om jag köper en svart kjol till kan jag ha den till ALLT annat svart jag har i garderoben och ha det både på jobbet och till fest, så himla praktiskt!”
Tänk om man skulle våga ta en paus från att vara praktisk. Och slå till på en chockrosa paljettklänning eller en storblommig kjol i femtio nyanser av odiskret.
Får en medelålders grå tant komma ut ur garderobsmörkret och kliva in i påskkärringarnas regnbågsland?
Hur ser det ut i din garderob – mörkt eller färgglatt? Har du ändrat klädstil med åren?

Annons

COLOURBOX5822742

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)


Annons

 • Liselotte

  Välkommen ut! Eller tillbaka, snarare. Jag gillar färg och har mest färgglada kläder. Det går ju att vara färgglad utan att överdriva. För ett tag sen såg jag ett kort på ett gäng kvinnliga kollegor som var ute på stan, i ålder kanske mellan 30 och 60. ALLA var klädda i svart! Det är ju inte så upplyftande 😉 Nä, fram med färgerna!

 • karin Ekberg

  Oj vilken fin påsktant, hadde du ringt på min dörr så absolut fått godis.
  Påsk hälsn från
  Karin i Tullinge

 • Anna Eriksson

  Jag känner absolut igen det du beskriver Charlotte! i ungdomen hade jag en svart klädes period. Mamma var upprörd då jag klädde mig i helsvart med långkjol o allt mitt i sommaren. Senare var det mycket mönstrade kläder. Nu är jag tillbaka med mycket svarta kläder igen men nu försöker jag piffa upp det hela med en färgglad scarf, väska eller ett färgglatt smycke. Kram Anna E

 • Liselotte: Håller absolut med om att svart som ”uniform” känns trist – men som ovan färganvändare känns det darrigt att välja – har ingen aning om vilka färger och nyanser jag passar i längre. Får testa mig fram och kanske tassa försiktigt i paletten först och våga mig på typ beige och grått…

 • Karin Ekberg: Tack Karin, vad snäll du är, men nog tur att jag inte vandrade runt och ringde på dörrar i påsk – åt allldeles tillräckligt med godis ändå… pust. Men gott var det! 🙂

 • Anna Eriksson: Vilket bra tips Anna, att börja lite smygande med att få in en liten färgklick här och där i det svarta, det rådet ska jag ta med mig på nästa shoppingrunda!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…