Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Han spelade in mig för att få bevis!Tjejsnack-krönikör: Charlotte Silfverberg

”Ha, lögn och elakt förtal!!”
Envis som en åsna korsad med en telefonförsäljare har jag föraktfullt fnyst bort anklagelserna. Bisarra påhopp från en nära källa – på andra sidan dubbelsängen.
”Jösses vad du snarkade i natt! Det är som att sova bredvid en torktumlare med tegelstenar i”, har sambon fantiserat ihop helt fräckt.
På sin höjd har jag gått med på att jag kanske någon enstaka gång snusat en smula högre än vanligt, på ett bedårande sätt, för att jag nog håller på att bli förkyld.
Tills den lömske jäkeln spelade in mig! Det måste väl vara olagligt? Bedrägligt beteende mot oskyldigt sovoffer.
I alla fall fick jag högljudda bevis på att jo… jag kan nog snarka lite. Mycket.
Så nu har jag officiellt kommit ut ur snarkgarderoben – och inser att jag är långt ifrån ensam. Var 13:e vuxen kvinna snarkar regelbundet, och hälften av kvinnor 20-70 år drabbas ibland av sömnapné (andningsstopp i sömnen). Ändå är det bara en bråkdel av dem som söker läkarhjälp jämfört med snarkande karlar. För att det är skämmigt och ”okvinnligt” att erkänna att man drar timmerstockar.
Sambon och de flesta män jag känner har inga problem att prata om sitt snarkande och kan även skryta om volymen:
”Jag är som en jumbojet som drar igång, höhö, folk har tamejtusan fått byta hotellrum mitt i natten!”
Men för många kvinnor är det svårt att släppa kravet på att vi ska vara så himla perfekta och fina – helst ska vi låtsas att vi aldrig snarkar, bajsar, rapar, svettas och fiser annat än en väldoftande bris av rosor&violer.
Och det är inte så konstigt när man hittar en så här korkad killkommentarer på internet:
”Tjejen jag drog hem snarkade som min gamla farfar, fy f-n vad vidrigt! Den här tjejen är varken ful eller tjock. Fattar inget.”
Då känns det viktigt att våga stå för sina kvinnliga kroppsljud. Jag heter Charlotte och jag snarkar – så det så!
Vågar du erkänna att du snarkar? Eller gör något annat som anses mindre ”kvinnligt”?

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Hjälp oss att skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons

  • Lotta

    Så fräckt! Är du säker på att han inte spelade in sina egna oljud och sa att det var dina? 😉
    Nä, skämt åsido. Jag snarkar lite ibland, enligt sambon. Han får köra med snarkplåster för att jag överhuvudtaget ska få någon sömn. Men, det är ett känsligt kapitel hos honom, absolut inget han skryter med. Han vägrade gå med på att det var jobbigt att sova med honom tills han fick dela hotellrum med en snarkande och pysande kollega – då gick han och köpte plåster.

  • Lotta: Hmmm… gillar din konspirationsteori, ska kolla upp det! Och köpa snarkplåster till sambon…


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…