Annons


Tjejsnack med Charlotte: Jag blev så arg att jag skrev en lapp!


Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

En dag låg den på hallgolvet nedanför brevinkastet. Lappen. Redan på avstånd kunde jag se att den var arg och hoppade av ilska. Eller om det var vinddraget när jag öppnade ytterdörren.
”Stackare som är född med ELEFANTFÖTTER, ring till doktorn så kanske han kan operera dom!!!” stod det.
Var detta uppriktig oro för något galet experiment där vetenskapen korsat fram en männifant? Eller en passiv-aggressiv lapp som glödde av grannhat? Jag chansade på det sista.
Men var anklagelsen riktad mot mig eller väninnan jag delade lägenhet med? Eftersom vi flyttade strax därpå är mysteriet med elefantfötterna fortfarande olöst…
Folk som skriver anonyma arga lappar är bedrövliga fegisar. Patetiska gnällisar. Det skulle man ju själv aaaldrig… jajaja, jag erkänner! Jag har också kommunicerat med min omgivning på det viset ett par gånger. De här lapparna har jag på mitt samvete:
”Det finns en ny jättebra uppfinning som heter HÖRLURAR – eller flytta till ett ensligt hus på landet!! (Till en granne som generöst delat med sig av sitt intresse för hårdrock på högsta volym fem nätter i rad.)
”Du perversa typ som snor andras svarta underkläder och träningsbyxor i tvättstugan – sluta med det!!”
Till mitt försvar vill jag säga att hårdrocksgrannen hade jag först försökt prata med – och klädtjyven visste jag ju inte vem det var.
Alla kan nog knuffas över lappkanten någon gång och krafsa ner upprörda känslor. Och även om det inte är effektivaste sättet att lösa problem så kan lapparna sprida glädje också – om man själv inte är i skottgluggen. På sidor som argalappen.se kan man underhållas av lappar som den här:
”Du som lämnat ett lik i kylen – var vänlig avlägsna det och ge det en hederlig begravning!” (om kvarglömd mat i jobbkylen)
Har du skrivit eller fått en arg lapp? Hur brukar du lösa konflikter?

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

sur gubbe

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…