Annons


Tjejsnack med Charlotte: Jag hade lätt vunnit Sveriges värsta bilförare


Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Har ni sett tv:serien där trafiktossingar tävlar om att bli landets sämsta bilförare? Vilken tur för dem att min tid bakom ratten kraschlandade mot ett träd för över tjugo år sen. Annars hade jag sopat asfalten med allihopa och stått som överlägsen vinnare!
Jag har körkort, fråga mig inte hur det gick till. Speciellt eftersom jag körde upp i ösregn och inspektören efter fem minuter frågade:
”Jaha, du tror inte det här kan vara en situation där vindrutetorkarna bör sättas på?”
Någonstans har misstanken alltid gnagt i bakhuvudet. Blev jag godkänd för att min pappa varit bilskollärare och drog i några gamla kontakttåtar…
I vilket fall som helst släpptes jag lös på vägarna. Ingen. Bra. Idé.
Jag hatade innerligt att köra bil. Så fort motorn startade hamnade jag i en konstig humörmix av tristess, rädsla och rastlöshet. Allt jag ville var att eländet skulle vara över så fort som möjligt och få stänga av motorn igen.
Vilket kunnat resultera i en massa fortkörningsböter om jag inte dessutom varit ung och fattig och bara hade råd med rostiga skruttbilar som knappast slog några hastighetsrekord. Enda gången jag blev stoppad i en fartkontroll var när jag körde min knallröda Fiat Mini, döpt till Roberto, som i sakta mak hostade och hoppade sig framåt vägen.
”Haha, förlåt, vi var bara tvungna…”, hånfnittrade poliserna och pekade finger åt stackars saktfärdiga Roberto.
Men min bilbana fick som sagt ett abrupt slut när jag råkade missa vägen och hamnade i ofrivillig närkontakt med ett träd. Som tur var hade änglarna vaktjour och såg till att jag klarade mig undan med ett brutet nyckelben.
Det sägs att man ska upp i sadeln snabbt igen, men jag har aldrig varit tillbaka i förarsätet sen dess. Jag tolkade det som ett tydligt tecken, att det här med att köra bil är inget jag ska ägna mig åt. Jag är mycket bättre på att åka buss eller få skjuts.
Har du körkort? Gillar du att köra bil och är du bra på det?

Annons

bil

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)Annons

  • Lotta

    Skrattar åt vindrutetorkarna, hahaha! Min pappa hade också trafikskola, men för mig gick det åt andra hållet. Jag gillar att köra bil och pappa och jag körde motorcykel tillsammans. Kul! Men köra bil i Stockholm City är inte kul, då blir jag stressad. Men sätt mig bakom en ratt i Italien och mitt sanna jag kommer fram!

  • Karin Ekberg

    Tur att jag inte har körkort, övningskörde med min man på tomma parkeringsplatser gick så där men när jag skulle backa o parkera så var det tur att det inte fanns någon annan där.Sen blev det inge mera snack, lika bra det,så jag saknar inte körkort skulle säkert inte bli gokänd som bilförare.
    Karin.

  • Lotta: Tänk så olika det kan bli, det låter jättemysigt att åka motorcykel med sin pappa (i fantasin för min del…). Att köra i Italien, då ser jag framför mig mycket tutande och yviga gester – och kreativa parkeringslösningar… 🙂

  • Karin: Backa och parkera – brrrr, jag ryser bara jag läser orden. Jag har ju fortfarande körkort, men använder det bara som legitimation, så någon nytta gör det… 🙂


Annons

Laddar nästa sida…