Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Jag vill ha min lång och sen!


Tjejsnack-krönikör: Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör: Charlotte Silfverberg

I många år har jag grunnat på den Stora Eviga Frågan. Som ska ge svar på meningen med sommarlivet:

”När är det bäst att ta semester?”

Och till slut har jag kommit på det enda vettiga svaret:

”Aldrig!”

Annons

Det finns ingen genväg till den perfekta ledigheten. Hur man än vrider och vänder på almanackan är det alltid någon jäkel som verkar ha det bättre. Som roffar åt sig allt solsken i början av sommaren när man själv tagit sen semester, eller prickar in rätt vecka när resebyråerna slumpar ut två veckor på en tropisk paradisö för en enkel till Eslöv.

Gilla Allas.se på Facebook

Men de flesta fortsätter hoppas på bättre tur nästa år och planerar och experimenterar…

”Om jag unnar mig två veckor efter midsommar för att hinna varva ner och sen tar ledigt varje fredag i udda veckor kan jag ha semester till början av november!”

Själv har jag gett upp. Det får bli som det blir. Speciellt med vädret. Kasta sig över kvällstidningarna när de trumpetar ut nyheten ”SÅ BLIR DITT SOMMARVÄDER!!!!” i april är inte lönt. Om tidningarna varit så himla säkra på det hade nästa löpsedel varit: ”Kvällstidningsredaktion i vilt slagsmål över ledighet i vecka 27!”

Molnen får komma och gå som de vill – de enda två önskemålen jag har är:

* Helst minst tre veckor i rad. Den här gamla kroppen och knoppen behöver tid på sig för att fatta att av-knappen är på. Och njuta av varandets ohejdade lättja.

* Gärna i slutet av sommaren. JA…, jag var den jobbiga typen som sparade godispåsen och ville ha kvar när andra glufsat i sig.

Fast största kruxet är egentligen att det saknas en liten försemester. Alla skulle behöva ett par dagar före ledigheten för att komma i semesterform. Hinna raka benen, kånka hem rosévin och grillkol, ladda upp med en trave deckare, putsa solglasögonen och så vidare. För att sen på första fria dagen kunna lägga sig platt och inte göra ett enda skvatt…

Hur planerar du din semester? Är vädret viktigt? Vill du vila dig eller vara aktiv?

COLOURBOX5368242

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och skriv, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

Nu tar Tjejsnack också lite semester och är tillbaka i augusti – ha en härlig sommar så ses vi snart igen!! 🙂


(0)
(0)


Annons

 • Karin Ekberg

  Är pensionär så är man ledig jämt, men det är nåt med sommaren ljusa sköna kvällar o ett glas rose ute.Jag ska åka till Norrland inget jäkt o stress där inte bara tyst o stilla och långa sommarkvällar
  bara tyst o stilla långa sommarkvällar med många roseglas härligt.Du o Gunilla ska ha en skön semester o ni är välkommen till hösten med nya
  Tjejsnack.
  Mvh Karin i Tullinge.

 • Karin Ekberg: Ett glas rosé och sitta ute en skön sommarkväll låter som rena drömmen just nu… hoppas du får en riktigt härlig och avkopplande semester i Norrland!! Och ser fram emot mer Tjejsnack i höst! Ha en bra sommar!

 • Visst är det härligt om vädret är varmt & soligt,men…Inte viktigt det viktigaste är att ta vara på nuet,tiden,nära & kära!

  Önskar dig en härlig sommar & semester såklart hihi

 • Fru Eriksson: Det är så sant, men lätt att glömma bort ibland – bättre att vara ledig i ösregn med någon man tycker om än i solsken och sakna de man håller man av. Ha själv en härlig sommar du också – oavsett väder!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…