Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Nu hänger jag naken på väggen


charlotte-silfverberg
Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg
I backspegeln borde jag fattat det så fort jag nonchalant slängde ur mig:
”Jag ska bara kolla igenom lite gamla bilder innan jag sätter upp tavlorna i hallen.”
Orden ”jag ska bara” och ”kolla igenom lite gamla bilder” bör aldrig kombineras i samma mening.
Hemmaprojektet att skapa en ”Vivägg” – snofsigt ord jag hittade på nätet för att hänga upp foton på nära och kära – tog inte ett par timmar. Det tog ett par helger.
Naturligtvis fastnade jag helt i fotoalbum och lådor med gamla bilder. Och sambon drogs med. Snart försvann nu, allt blev då. Vi vandrande nerför nostalgivägen. Glömde äta och dricka. Skrattade, snyftade och förfasade oss.
”Åååh, vår första puss kvällen när vi blev ihop på Tivoli! Minns du?”
”Det här måste brännas, jag ser inte klok ut!”
”Spelade farfar dragspel, varför är jag så omusikalisk?”
”Gud, det hotellet! Kommer du ihåg magsjukan från helvetet?”
”Lilla mamma, det måste vara året innan hon blev sjuk…”
Och så vidare.
När vi kom tillbaka från tidsresan insåg jag en sak. Vi måste bli bättre på att göra papperskopior av bilderna vi tar. Minnena tog tvärstopp ungefär när vi började plåta med digitalkamera och mobil. Inte en enda bild att hålla i handen. Och det är det som är så fantastiskt, bläddra i album, rota i lådor och återupptäcka skatterna, de speciella ögonblicken.
Tiotusen foton på datorn är inte samma sak.
Nu är i alla fall ”Viväggen” klar. Varje gång jag går genom hallen blir jag glad, där är alla de där ansiktena jag älskar. Både de som fortfarande finns och de som finns när jag minns.
Men ett foto var jag lite tveksam över att sätta upp.
”Ska jag verkligen ha en nakenbild av mig själv uppe?” frågade jag sambon. ”Jag är ju spritt språngande näck på stranden!”
Men med tanke på att jag är typ tre år gammal spikade jag upp den ändå…
Fotograferar du mycket? Gillar du att titta på gamla bilder och minnas?

Annons

wewall

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

  • Kicki Brodin

    Jag vill diskutera hur ni kan skriva i denna tidning ang en gammal mammas hund som anhöriga inte ville ”kunde” sköta när gamla mamma inte klarade det längre. I st f att betala en hundvakt varje dag de själva jobbade – så säger hon LAILA P – ”Måste vi avliva mammas hund?”!!! Om ni tar in en sån här fruktansvärd ego-skrivning, utan att besvara den direkt. Mitt svar kom inte in vad jag har sett. Detta har gett mig sömnlösa nätter. Hur kan man vara så ego?!!!!? (Allas nr 13/15)

  • Kicki Brodin: Tack för din synpunkt, jag förstår att det kan väcka upprörda känslor när det handlar om ett djurs liv, men det är samtidigt svårt att känna till alla praktiska omständigheter som råder i den här situationen. Det kan finnas orsaker till att det inte går att lösa på det sätt du föreslår, utan att det behöver finnas någon egoism i botten. Vänliga hälsningar Charlotte


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…