Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Nu tror jag på spöken, tror jag


Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

I somras var jag och sambon i Amsterdam. Staden var mysig och hotellet var… intressant. På ett omskakande sätt.

Det fyrahundraåriga huset hade två stjärnor – men ett femstjärnigt hotellspöke bjöd på show under tre nätter.

Annons

Första natten låg jag och läste i sängen. Plötsligt kände jag en hand som mjukt men bestämt las på min överarm. Jag snurrade genast runt – för att se sambon ligga vänd åt andra hållet i djup sömn. Lite läskigt. Virade in mig i täcket och kröp tätt intill sambon. Utan att veta att det här bara var en lätt uppvärmning inför större uppvisningar…

Andra natten vaknade jag i luften. På väg att träffa golvet. Madrassen jag sovit på låg inte kvar utan hade hamnat på kant bredvid sängen. Och jag kastades av. Yrvaken släpade jag upp den tunga madrassen i sängen igen, och fattade ingenting. Nästa morgon trodde jag nästan att det var en dröm. Tills jag såg ett skrapmärke på armen och ett blåmärke på knät.

”Är det ett spöke som inte gillar mig eller?” undrade jag smått förnärmad. Jag som är så trevlig.

”Spöket kanske vill få bort dig eftersom det blivit förtjust i mig”, sa sambon nöjd över möjligheten att vara en andecharmör.

Men tredje natten var det hans tur. Sambon låg och kollade film på datorn när nedre delen av sängen skakade till. Rejält. Han tittade upp, såg inget och tänkte att det kanske var jag som rört mig i sömnen. Tio minuter senare hände det igen. Fotändan hoppade till och ruskades om. Morgonen efter testade vi – hur mycket jag än rörde mig på min sänghalva rörde sig inte hans eftersom det var separata madrasser.

Efter semestern har jag berättat om vårt hemsökta hotell (heter det hemsökt fast man bor borta?) som en ruggig men rätt rolig upplevelse. I efterhand. Men det mest oförklarliga är hur hjärnan funkar. Fast att jag VET att det inte var så börjar jag treva efter andra förklaringar – vinddrag, jordskalv, inbrottstjuv som försökte sno madrassen… För det andra alternativet, att verkligen börja tro på allvar att det finns fler än vi som syns här – det vet jag inte om jag vågar än.

Tror du på spöken? Har du råkat ut för något övernaturligt?

 

Så här såg det ut när madrassen hamnade på golvet mitt i natten...

Så här såg det ut när madrassen hamnade på golvet mitt i natten…

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(11)
(0)


Annons

 • Karin Ekberg

  Spöken, nä det tror jag inte på, men jag skulle inte vara så modig att ta in på ett gammalt hotell man vet ju inte.Här hemma hände det en gång att ett vitt skynke kom till mln säng jag reagerade så skynket försvann lika fort men jag blev lite rädd, efter det så sover jag hälst inte ensam då ska lamporna lysa överallt.
  Mvh Karin i Tullinge

 • Karin Ekberg: Det är svårt att veta vad man ska tro på… Men det där med att ett vitt skynke kom till din säng lät ju rätt läskigt – speciellt eftersom det var hemma hos dig. Men hoppas du sover gott ändå! 🙂

 • Karin Ekberg

  Jag vill tro att det var min älskade mamma som ville se att jag hadde det bra,så därför är jag inte rädd, hoppas att det var hon , hon var så mån om oss syskon.
  mvh Karin i Tullinge.

 • Karin Ekberg: Vilken fin tanke, jag hoppas också att det var hon som tittade till dig.

 • Liselotte

  Läskigt men spännande! Jag är faktiskt lite avundsjuk eftersom jag gärna skulle träffa ett spöke eller ande eller odöd eller vad som helst av den sorten. En snäll, alltså. Den som du råkade ut för verkar ha varit en aning butter, hiva dig ur sängen så där. Men en upplevelse som du kommer att minnas för livet. Många hade säkert dragit sig för att berätta om den, så tack!

 • Liselotte: Tack själv för att du tyckte det vara spännande att läsa om! 🙂 Och det var spännande att vara med om också – men nu är jag mer än nöjd när det gäller skumma upplevelser, känns som det räcker med spökerier för ett gott tag framöver… Ha det gott och hoppas du träffar ett riktigt snällt spöke någon gång!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…