Annons


Tjejsnack med Charlotte: Sätt dig. Res dig. Fika. Gå och kissa.


Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejresa. Några dagar, bara bästa väninnan och jag. Hurra, äntligen skulle det bli av!
Sen började vi glutta i reseannonser. Oj, vilka äventyr det fanns…
”Kolla, safari med vilda djur.”
”Nänä, jag har redan problem att sova, jag orkar inte ligga vaken och oroa mig för att bli tigermiddag också. Men se här, man kan vandra i Alperna.”
”Sluta, jag orkar knappt släpa mig mellan soffan och kylskåpet. Vad är det här då, matlagningskurs i Florens.”
”Hellre slår jag mig själv medvetslös med en stekpanna, jag står tillräckligt vid spisen när jag inte har semester.”
Slutsats, vi var rätt slut. Trötta och nötta. Och då bestämde vi oss för den perfekta resan. En bussresa. Vart som helst.
Bara det finns en milt leende reseledare med snälla ögon.
Som leder oss till sätena där vi ska sitta och läsa våra travar med pocketböcker. Som säger åt oss när vi ska resa oss för fikapaus, påminner oss om att passa på och kissa, pekar på saker vi borde titta på. Som tar hand om oss.
Bara tanken tände stjärnglitter i våra ögon.
”Jag undrar om det är en tjejgrej, att det känns så fantastiskt att fantisera om att släppa taget och låta andra fixa allt”, funderade väninnan.
Vi lät den lättjefulla drömvärlden växa sig allt vildare.
”Undrar om någon stark typ skulle kunna bära oss, eller dra oss i en piffig liten kärra, mellan bussen och fikaställena och om vi betalar extra?”
”Och mata oss med kakor. Eller följa med till hotellrummet och säga till oss att borsta tänderna och gå och lägga oss…”
Så i maj bär det av. Två glada tanter rullar i väg – totalt ansvarslösa och redo att bli omhändertagna!
Vilken sorts resa gillar du bäst? Beror det på vem du reser med? Är du bra på att släppa ansvaret ibland och koppla av?

Annons

bussresa

 Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)Annons

 • Anna Eriksson

  Min favoritsemester är att familjen tar tåget till Göteborg. Då kan vi shoppa i Nordstan o sedan traskar vi till Gothia Towers där vi spenderar två nätter. Smidigt…hotellet ligger ju alldeles vid Liseberg.Inga konstigheter…så jag rekommenderar det varmt! Kram Anna.E

 • Modinskan

  Ja, att bli omhändertagen ibland är en dröm. Ibland. Kanske är det typiskt kvinnligt – eftersom vi tar hand om så mycket annat, så kan det vara skönt att slippa ansvar, slippa planera, bara följa med stimmet.

  Vi var på Gran Canaria på påsklovet, hotell med all inclusive, äventyrsbad och strand bredvid. Gissa om den som bokade (jag) också ville ha det lätt och smärtfritt? Nu blev det väl inte precis så. Almost inclusive är ett bättre namn 😉 Det går att läsa här om någon är hugad: http://lottamodin.se/2015/04/almost-all-inclusive/ Men det var skönt och bekvämt (utom kuddarna som var typ slangar fyllda med mjuka pingisbollar), alla var nöjda och glada.

  Hoppas att ni får en skön busstur till någonstans och att någonstans kan erbjuda något för själen.

 • Modinskan: Jättekul att läsa, men vad supertrixigt det verkar med Amost Inclusive, hur ska man kunna koppla av om man måste hålla koll på om kaffet är gratis eller inte hela tiden, blir trött bara av att tänka på det… Hoppas vår bussresa blir enklare… 🙂

 • Anna Eriksson: Göteborg är en väldigt mysig stad tycker jag också, har familj där så det brukar bli en hel del besök. Älskar att shoppa i Nordstan och ser fram emot när systerdottern Lilla P blir tillräckligt gammal för att åka karuseller med på Liseberg! 🙂


Annons

Laddar nästa sida…