Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Vi är två vrak – men överlevde renoveringen!


csts
Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

”Men för h-lvete, du måste ju svänga höger. HÖGER, säger jag, är du döv!? Akta blomkrukan!”

”Inte så j-vla fort, jag tappar taget! Men gå saktare då, fattar du trögt eller, jag TAPPAR den!!”

Annons

Vissa ordväxlingar mellan mig och sambon har inte varit överdrivet kärleksfulla och ömsinta den senaste tiden. Orsak: R-ordet. Renovering… (bör viskas med lätt darrande röst).

Gilla Allas.se på Facebook

Eller egentligen har VI inte renoverat alls. Vi har flyttat runt alla pryttlar vi äger för att andra, bättre lämpade människor med korrekt placerade tummar, skulle komma åt att fixa vår lägenhet. Vårt hem har myllrat av hantverkare som målat om och lagt nya golv.

Icke en endaste pensel eller hammare har nuddat våra egna händer – ändå har vi sakta men säkert brutits ner till hålögda och utmattade renoveringsvrak. Bara genom att kånka möbler, bo i ett hullerombuller-kaos där inget går att hitta, leva på snabbmat med inplastat kök, sova och äta i soffan i vardagsrummet.

Allvarligt talat – hur kan andra par klara att både leva så OCH samtidigt renovera själva? Jag är djupt imponerad och häpen över att inte alla förhållanden som utsätter sig för detta dör renoveringsdöden. Själv hade jag packat väskan vid minsta tanke på att sambon och jag skulle hantverka något ihop. Det hade med största sannolikhet slutat med att vi ilsket jagat varandra med spikpistol.

Men nu är det snart över, livet börjar gå tillbaka i normala spår och det blir hundans så tjusigt hemma när det är klart!

Och vi har lärt oss något på kuppen – sambon och jag + byggröra är en lika lyckad kombination som SM i korthusbygge + orkan.

”Minns du i våras när vi tittade på sommarstugeannonser och drömde om hur mysigt det skulle vara med ett litet hus på landet som vi kunde rusta upp och fixa till…”, påminde jag sambon.

Och så rullade vi runt på golvet och skrek av skratt…

Är du praktisk och händig hemma? Vad har du för relation till renovering?

House renovation.

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och skriv, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

 • Modinskan

  Gratulerar! Både till att ha överlevt och att ha fått det renoverat 🙂
  Nej, jag begriper inte heller. När vi köpte hus hade sambon någon befängd idé om att vi kunde måla om hela nedervåningen OCH slipa alla golv EFTER vi hade flyttat in. Men liten bebis dessutom. HA! säger jag bara. Den idén blev inte långlivad.
  Annars är min relation till renovering god, godare i mina tankar än i verkligheten. För det tycks det alltid bli något problem som gör att den drar ut på tiden eller allmänt bara strular. En vägg är sned, ett rör har fel dimension och reservdelar tar tre veckor, typ.

 • karin ekberg

  Äntligen.Nu ska jag få renoverat i mitt rum(äntligen).Det kommer att ta tid, för det är min man som fixar det.Annars är det roligt att få nytt.
  mvh karin i tullinge.

 • Karin Ekberg: Så härligt – grattis! Hoppas det blir det jättefint och precis som du drömt om. Och måste vara kul med en händig man…

 • Modinskan: Tack, ett rum kvar dock, men vi ska nog klara det också hoppas jag. Vilken klok kvinna du är som drog i bromsen på sambons idé, låter som raka vägen till rena mardrömmen. Och visst är det så att renoveringar ALDRIG kan gå enligt planerna, alltid ska det hända något knöggligt och jobbigt längs vägen…

 • karin ekberg

  Han är händig, men hoppas det blir klart snart, han säger jag gör det i min takt.

 • haha… Jag har tummen mitt i handen, så det är tur att man har snälla vänner och i övrigt kan köpa dylika tjänster. 🙂

 • Inkan o Ligan: Jag är också medlem i felplacerade tummar-klubben, och är också tacksam att det finns proffshänder som kan sköta det händiga.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…