Annons
Annons


Tjejsnack med Charlotte: Vill den hälsa eller tugga på mig?


Tjejsnack-krönikören Charlotte Silfverberg

Hjälp! Plötsligt händer det. En blixt med päls rusar mot mig.

Jag har ingen aning om den vill hälsa eller ha mitt ansikte som tuggleksak.

Längre bort hör jag någon hojta: ”Devil är jättesnäll!”

Jag hinner känna Devils svans piska mot mitt ben innan han galopperar förbi och inte är jättesnäll mot en kanin.

Annons

Tre steg senare märker jag att marken blir ovanligt mjuk under högerskon. Det har lekts korvfabrik och någon har lämnat produktplaceringen som om plastpåsen var en okänd uppfinning.

Mina morgonpromenader genom en park påminner mig ibland om att jag gillar hundar mer än vissa hundägare…

Jag älskar hundar, och skulle gärna bli med vovve igen om det funkat praktiskt. Men om jag jämför min tid som matte för drygt tjugo år sen med idag verkar det hänt en del som gör mig hundans konfunderad…

Förr hade folk ett husdjur. Nu känns det som om många har en extrabebis med fyra ben. Curling-hundägare utan gränser, som kräver att hela världen ska älska lilla Fnutten lika mycket som de.

Därför tänkte jag erbjuda en liten lydnadskurs för ouppfostrade hundägare:

• Nummer 1 – plocka alltid upp när hunden gjort nummer 2. Ert bajs är inte vårt bajs.

• Fråga om det är okej att ta med din hund när du ska umgås med andra människor, som kan vara allergiker. Gäller även pyttehundar i gulliga kläder – de är ändå pälsdjur och ingen handväska.

• Bläng inte surt när någon som betalt för sin biljett ber dig flytta din hund från sätet på bussen/tåget – och måste sitta i leriga tassavtryck.

• Koppla alltid din hund på allmän plats – att en främmande hund springer fram är ungefär lika kul som att en främmande karl hoppar fram och vill lukta en i skrevet.

Vad tycker du om hundar och hundägare?

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

 • Krönikören

  Jamen precis! När jag är ute med daghunden vet jag inte om det har slagit slint i huvudet på hunden som kommer rusande och tänker den göra slarvsylta av henne eller mig? Eller vill den bara hälsa? Och vilken fullträff på namnet! Kan man bli annat än skakis när hunden fått ett namn som Devil och liknande?

  I mina kvarter är ryggproblem vanligt. Vet inte om läkare brukar rekommendera ryggsjuka att skaffa hund? Jag utgår i alla fall att många har ont i ryggen eftersom de inte orkar böja sig ner och plocka upp skiten.

  För att inte tala om alla som låter sina hundar pinka på brevlådan! Oj, nu går jag igång här, har retat mig på detta så länge. Jag har funderat på att låta barnen pinka på deras brevlådor. Nej, inte på allvar – skulle inte utsätta mina barn för det – men det känns skönt att fantisera om det. Och brevlådeägarens reaktion. Men vadå? Om deras ”bebisar” får pinka på min, får väl mina pinka på deras?

 • Krönikören: Haha, ja kan det vara så att alla mattar och hussar som inte plockar upp efter sina vovvars ”business” har dåliga ryggar? Och i morse såg jag en ny, mystisk variant – bredvid den lilla korvkreationen på gräsmattan låg en bajspåse, tom. Som om någon tänkte plocka upp – men ångrade sig halvvägs: ”Nä, jag tyar inte, men lägger påsen intill ifall någon annan gitter…”

 • Jag är fd hundägare och gick med förkärlek alltid med mina vovvar i skogen. Just pga det du beskriver. Jag vill gärna ha mina hundra lösa, men respekterar att alla andra inte gillar dom. Hur snälla dom än är. Hundbajs(icke)plockandet är ett helt kapitel i sig. 🙂

 • Charlotte

  Inkan o Ligan: Det låter som du var en väldigt klok och hänsynsfull hundägare – önskar fler var som du…! 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…