Annons


Tjejsnack med Gunilla: Bonusmormor regerar!

Jag är numera dubbelbonusmormor! Detta tack vare att särbons dotter Kim och hennes sambo Patrik blev föräldrar till lille Sam för några veckor sedan.


Nyfött barn

Mamma Kim och pappa Patrik med sitt lilla underverk Sam.

Samtidigt erhöll Klara titeln storasyster, mycket passande för en stor dam som har börjat skolan.

Bonusmormorsrollen passar mig perfekt. Visserligen har man inte den ”riktiga” mormoderns självklara rättigheter, men eftersom de ofta för med sig att man måste gå upp i ottan på helgerna så tar jag det med jämnmod. Riktiga Mormor får så gärna ha första tjing på barnvaktsjobben.

Annons

Idel fördelar och få nackdelar, med andra ord!

Gilla Allas.se på Facebook

Jag känner att jag är en bra bonusmormor. Jag duger. Jag räcker till. Ser mig som en gammal väl insutten fåtölj – lite luggsliten och bedagad, men med en viss gammalmodig charm. Fåtöljen står där i sin hörna, rör sig aldrig ur fläcken, bjuder aldrig på några överraskningar typ ny klädsel eller flytt till en annan hörna. Men den står där alltid och väntar.

Tråkig men trofast, sådan är jag, den gamla möbeln. Alltid där när man behöver ett ställe där man kan koppla av totalt och bara vara sig själv.
Alltför ofta tar man fåtöljen för given. Ingen tänker på att den står där i skymundan. Inte förrän den en dag är borta… Åh, så sorgligt, stackars fåtölj, stackars mig!

Bortsett från det där sista gillar jag denna bild av en bonusmormor skarpt.
– För att du är lat och inte ens gitter gå och mata fåglarna i parken längre, säger särbon.

Det ligger något in detta, erkännes. Men innerst inne vet särbon att han också är en gammal möbel.

Välkommen till bonusmormors fåtölj Sam, hoppas vi får många mysiga slapparstunder tillsammans!
– Ja, bara han inte kräver att fåtöljen bjuder på lagad mat, så ska det nog gå bra, sa särbon.

Hm, hur gamla måste ungarna vara innan de kan käka Happy Meal på McDonald’s?

Är du mor- eller farförälder? Bonus eller ”äkta”? Hur trivs du med din roll?

Mer om Sam HÄR!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Bloggaren Gunilla Hedenby med sina katter Simba och Tasse

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected] och [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(57)
(0)Annons

 • Underbart foto på Bonusmormor & lillprins Sam♡ …
  /Kram

 • Tack, kära Frun, vi är så glada för vår nya lilla familjemedlem! 🙂 <3
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Karin Ekberg

  Härligt att vara både mormor o farmor, har en magnet på kylen som det står:om jag hade vetat att barnbarn är så roliga, hade jag skaffat dom först, jag älskar mina stora barn också,
  Karin i Tullinge

 • Karin: Haha, en sådan magnet måste man ju bara ha 😀 Fast jag får erkänna att jag saknar tiden när de stora bodde hemma… <3
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Karin Ekberg

  Jag håller med dig att tiden när baren var små, det var aldrig tyst o när man var i hallen man trodde att man var i en skoaffär underbar tid den glömmer man aldrig.
  Karin i Tullinge

 • Precis Karin, och man var navet i familjen, den som drev allt – nu är man bara en bifigur – eller en gammal fåtölj 🙂 Fast det är fint det också, jag menar inte att förminska barnbarnens betydelse <3

 • Lotte

  Grattis till dig men framför allt grattis till Sam som har fått en bonusmormor som du! Jag tror inte att du är som en gammal insutten fåtölj. Mera som en snurrstol som hittar på galna saker, en sån där som man inte vet var man har riktigt. Utom att det inte är i köket 😉
  Tack och lov att vi numera säger bonusmormor etc. Det där plastmormor hade ingen bra klang.
  Ha en fin kväll!

 • Lotta

  Lotte – varför blev det så? Det är jag, Lotta, som är i farten 🙂

 • Lotta: Gud, så smickrad jag blir över snurrstolsliknelsen, tack snälla Lotta! 😀 Håller helt med dig om att plastmormor låter urtrist, både kallt och kalt – inte alls som en galen snurrstol och verkligen inte som en gammal insutten fåtölj 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Begriper heller ingenting, men nu blev det ju tack och lov rätt! 😀

 • Kikar in igen med goaste Påskkramar ♡ …

 • Anna Eriksson

  Jag hoppas att min son skaffar barn då han blir vuxen så jag får bli farmor, det skulle verkligen vara härligt! Själv har jag känt mig som lite bonus mamma till mina syskonbarn eftersom de har varit mycket med oss o jag står dem nära. Jag älskar dessa pojkar lika mycket som om de vore mina egna/ Kram Anna E


Annons

Laddar nästa sida…