Annons


Tjejsnack med Gunilla: Det är ingen ruter i dagens män!

Vid det senaste mötet i bostadsrättsföreningen kämpade jag tappert för att få de andra med mig i mina planer på att bli lite rik.


GunillaHedenby på gårdsloppis i huset

Här ser ni er krönikör Gunilla Hedenby och exgrannen Linda i full färd med att spara och tjäna pengar på husets gårdsloppis.

Observera att jag skriver LITE rik. Som ni förstår är jag inte girig, jag nöjer mig med det lilla.

Men efter mina misslyckade sparförsök (se tidigare krönika om inköp av gigantiskt klösträd) inser jag att jag måste jobba på ett mer effektivt sätt. Jag ska söka de snabba pengarna, ta in hela vinsten på en gång och få saken avklarad en gång för alla.

Annons

Med detta i åtanke gick jag ut hårt på mötet.

– Ska vi inte ta och sänka avgifterna så att våra lägenheter blir värda flera miljoner över en natt?

– Nja, jag vet inte, sa ordföranden, taket måste repareras och…

– Taket?? Det kan väl vänta, ska det vara så himla viktigt?

– Jag tycker nog att det är rätt viktigt att man har ett tak på sitt hus, sa ordföranden. Vad säger ni andra? frågade han som sann demokrat.

Övriga ledamöter höll med om att det nog var ganska bra att ha tak över huvudet.

– Det är väl inget fel på vårt tak? Ser hur fint ut som helst, kontrade jag. Snygg färg också, det där gröna.

– Vårt tak är svart.

– Är det? Hm, jag måste ha förväxlat det med grannarnas. Men i alla fall, jag bor högst upp och jag har då inte märkt att taket skulle vara trasigt.

– Vinden ligger emellan. Och det regnar in i mitt vindsförråd, upplyste en av de andra ledamöterna.

– Äsch, lite regn tål du väl? Var inte så mesig nu, tänk på alla miljoner du kan få!

Men de andra vidhöll envist att det var viktigare att ha ett helt tak än att bli miljonärer. Försökte desperat spela ut jämställdhetskortet och pratade om grabbvälde – jag är ensam kvinna i styrelsen – men det funkade inte heller.

–  Då klubbar vi det, sa ordföranden. Skönt att slippa oroa sig varje gång det regnar.

Lite regn… bah! Det är ingen ruter i dagens män!

Har du erfarenheter – bra eller dåliga! – av renovering? Är du en Spara eller en Slösa?

Bokstavs- eller en siffermänniska, vilken typ är du?
På tal om siffror och pengar – läs frilansjournalist Lotta Modins fyndiga krönika om bokstavsmänniskor kontra siffermänniskor! Lotta har verkligen förmågan att se det stora och det humoristiska i det lilla! Fler krönikor på Lottamodin.se!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Bloggaren Gunilla Hedenby med sina katter Tasse och Simba

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected] och [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)



Annons

 • Lotta

  Typiskt karlar. Hade bergis en tumstock redo också. Nej, det krävs lite kvinnlig påhittighet ibland. Jag säger bara en sak: paraplyer. Nej, jag säger två: hinkar. Kombon paraply och hink kan vara skillnaden mellan rutlösa gubbar och en lite rik Gunilla.
  Här hemma kan det också låta ungefär så där.
  Jag: Visst skulle det vara härligt att åka till Mauritius, Seychellerna eller nåt sånt?
  Sambon: Balkongen måste snart åtgärdas.
  Jag: Okej, men Medelhavet då?
  Sambon: Panelen börjar murkna på vissa ställen.
  Och så fortsätter det så där. Vid närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt att man börjar prata med sig själv? 😉

  Jag har varit kassör i en bostadsrättsförening en gång. Inte för att jag är kompis med siffror, för det är jag ju inte, utan för att ingen annan ville vara det. Och en gång var jag revisor. Fick hela Riksbyggen (okej, en avdelning) att darra när jag hittade ett fel som de gjort. Det var rätt kul faktiskt. Vad de sprang i korridorerna. Du är inte kassör i din förening va? 😉

  Underbara människa. Tack snälla för länken. Jag blir så glad och rörd. Tack.

 • Lotta: Hehe, jag får erkänna att bortviftandet av takreparationen var ett litet skämt som jag unnade mig på mötet – jag menar, styrelsemöten måste väl inte alltid vara så gravallvarliga? 😀 Och till slut fann vi en kompromiss så alla glada, alla nöjda 🙂
  Nej, jag är INTE kassör i vår brf-styrelse! Däremot har jag varit det i en annan liten styrelse en gång, och det var så tråkigt så jag höll på att somna framför varje års Ekonomiska Redogörelse – och alltid var det några förargliga kronor som inte ville stämma 🙂
  Är så glad att DU blev glad för länken, alltid lika roligt att kunna hänvisa till riktigt bra skribenter!
  Glada Tjejsnackhälsningar!

 • Jag är nog en spara ( nästintill lite snål ) när det gäller mig själv hihi men en slösa när det gäller andra ♡ …
  /Kram denna soliga Tisdag!

 • Generös mot andra – det låter typiskt dig, Frun, men du måste bli bättre på att skämma bort dig själv lite också <3
  Glada Tjejsnackhälsningar!


Annons

Laddar nästa sida…