Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Det är okej att vara beroende!

Ryktet sa att de var sekterister och helt okritiskt tillbad sin moderna gud.


Post-it-lappar

Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby är numera en stolt post it-lapp-beroende!

Själv hade jag en mer jordnära och rationell syn på de personer jag och mina kolleger skulle möta när vi steg in i den stora föreläsningssalen.

– En massa tonåringar i luvtröjor och gympadojor som mumlar om appar och gränssnitt och servrar, vad ska det vara bra för, muttrade jag.

Annons

Under en dag skulle jag och mina arbetskamrater i invigas i hemligheterna bakom vårt googlande, Facebookande, shoppande och allmänna runtsurfande på nätet. Vi skulle kort sagt bli digitaliserade.

Det kändes nervöst. Skulle man säga tja i stället för hej? Typ?

Men ack vad mina fördomar kom på skam! För det första vi möttes av var två snygga kvinnor. Utan luvor. Och det andra jag såg var – en massa post it-lappar! På borden, i stora skålar, på den stora bildskärmen – överallt vimlade det av små färgglada lappar.

Åh, så hemtamt det kändes!

Jag lever i ett lapphav. Varje dag skriver jag nya lappar och ser under stigande frustration hur de sakta men säkert tar över både mitt arbetsrum och mitt hem.

Som jag har hatat dessa lappar!

Post-it lappar

Men där, i föreläsningssalen, fick jag en Omvälvande Insikt: Det är okej att vara beroende av lappar!

Om dessa digitala orakel, dessa framtidens sändebud, inte klarar sig utan gamla analoga pappersbitar, vem är då jag att förneka lapparnas storhet?

På en sekund förvandlades lapparna från fiender till bästa vänner. De hjälper mig att komma ihåg allt från tandläkarbesök till mer eller mindre glimrande idéer, de är mina kryckor, de organiserar mitt liv – ja, man kan säga att lapparna ÄR mitt liv.

Nu ser jag klart att ingen av de stora uppfinningarna hade kunnat bli verklighet utan en lapp. Klart som tusan att herr uppfinnare Bell plitade ner sin lysande telefonidé på papper! Och herr Röntgen hade säkert en uppsjö av lappar om sina strålar.

När lapparna väl hade brutit isen var mina sinnen vidöppna för de digitala visionerna. Jag var helt uppslukad, tog in och bearbetade, processade och lärde för glatta livet.

Efteråt var jag alldeles tom i huvudet. Mindes ingenting av vad som sagts. För jag hade glömt att skriva upp det på en post it-lapp!

Lever du också i ett hav av lappar? Är du ofta ute på nätet? På sociala medier? Nätshoppar? Är digitaliseringen bra?

Digital post it-app

Jag hade precis skrivit ner idén på en post it-lapp, när jag såg det på nätet: Post it-lapparna har blivit digitala! Alltid ska någon annan vara först!
Med Post it-appen kan man samla alla sina lappar som foton i mobilen och bekvämt ha dem med sig överallt. Låter ju supersmart med digitala lappar. Men jag är inte helsåld på lapp-appen. Det där med att fotografera lapparna, blir inte det ganska omständligt? Det blir ju dubbelt arbete. Jag är nog inte riktigt redo för digitala lappar än…

LÄS OCKSÅ:

Lapparna gjorde mig till en myglare…

Om jag bara hade skrivit upp det på en lapp!

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(90)
(0)


Annons

 • Njae,jag lever mer i Almanackan hihi & väldigt,väldigt lite på nätet/sociala medier,sådan är jag hihi …
  Någon nätshopping blir det fast är sådan person som vill se & känna/Kram till dig ♡

 • Jag förstår fullkomligt, kära Frun, känner ju dig ganska väl efter alla år som bloggkompisar ♡ Apropå almanacka så slår det mig nu att min pappersalmanacka är nästan tom – jag har alla noteringar i min mail. Så visst är jag lite digitaliserad, även om jag inte når upp till föreläsarnas nivå 🙂
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  Själv tycker jag att det är skönt att stänga av mobilen ibland o vara onåbar. På tal om näthandel så har jag en kompis som fyndade ett paraplyställ på Tradera till ett riktigt bra pris. Döm om hans stora förvåning när han upptäckte vid leveransen att det var ett paraplyställ till inget mindre än …Dockhuset! Så kan det bli! Kram Anna .E

 • Anna: Håller helt med dig om mobilavstängningen det kan väl ändå inte vara allas skyldighet att vara nåbara dygnet runt? Haha, underbart med det lilla dockskåpsparaplystället! 😀 <3
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar

 • Modinskan

  Hehe. Jag ser dig framför mig när du kliver in där till alla förväntade huvisar med energidrycker!
  Njäe. En lapp är en lapp och en app är en app (oj, vad klok jag känner mig så här på kvällskvisten ;)) och aldrig blandas de två. För om man får för många lappar i appar måste man börja samla dem i mappar och då börjar det blir riktigt körigt. Alltså: Bättre några lappar på bordet är hundra i mappar (Googliskt ordspråk från 2106).
  Ha en fin kväll fri från lappsjukan!

 • Modinskan: Du är inte klok – vilket betyder något helt annat än man kan tro 🙂 Jag menar nämligen så här: Du är inte klok – du är ett digitalt ORAKEL! Och rimma kan du också 🙂 Tycker att du omgående ska börja skriva på en googlisk bibel, där du samlar alla visdomsord från post it-lapparna. Blir en storsäljare, sanna mina ord 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Modinskan

  Haha, ta inte i så du spricker! Då flyger alla dina lappar iväg 🙂
  Googliska bibeln. Tja, varför inte? Den skulle nog få fler läsare än originalet 😉
  Ha en skön dag i solen!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…