Annons


Tjejsnack med Gunilla: Dödsskräck i tv-soffan

Jag ligger halvdöd i soffan, zappar slött mellan kanalerna - och så plötsligt, far jag upp med vilt bankande hjärta, skrämd bortom sans och vett...


Kvinna som stoppar fingrarna i öronen

Tillhör man de ljudkänsliga är det ganska ofta man tvingas stoppa fingrarna i öronen – inte bara vid högljudda tv-ljud 🙂

I helgen hände det igen. Jag låg i soffan och njöt välförtjänt slappande efter en dags hårt slit med författande av rader som dessa. Frid och tystnad rådde, varken jag eller katterna hade mycket att prata om.

Annons

Zappade planlöst runt mellan kanalerna. Då…

Ett AVGRUNDSVRÅL sliter sönder friden. Skär genom märg och ben. Katterna Simba och Tasse rusar upp med resta raggar och tar skydd i sovrummet. Jag kastar mig handlöst ner under soffkuddar och täcke. Det hjälper inte så jag rusar upp. Med vilt klappande hjärta står jag där och kippar efter luft. Vad händer??

Vrålandet bara fortsätter. Till slut urskiljer jag några ord – ”…varning för MYYYSATTACKER!!”.

Och då förstår jag…

Jag hade råkat zappa in på TV 6. Utan att dra ner volymen. Att jag aldrig lär mig!

Jag minimerade ljudet och sjönk ner i soffan igen. Katterna kom intassande och såg förebrående på mig.

Det tog säkert en kvart innan vi hade hämtat oss från ljudchocken. Som jag HATAR sexan och deras höga ljudvolym! Alla andra kanaler ligger på ungefär samma ljudnivå, men sexan vill tydligen sticka ut och har valt en mycket högre volym. Det är ta mig tusan en fara för folkhälsan! Misshandel, minst! Vad händer om man har hjärtproblem och drabbas av en sådan soffchock?

Sexan måste ha fått massor av klagomål på detta ofog. Ändå vägrar de anpassa sig till de andra kanalerna. Denna kanal borde utplånas från etern, ska gärna äta upp sändningstillståndet, så att det säkert förintas.

Nej, tv håller på att tappa stilen, sanna mina ord. Är det jag som börjar bli gammal eller har reklamen blivit ÄNNU enfaldigare på senare tid? Några exempel bland hundratals:

”Ingen kvinna är den andra lik, så varför skulle våra bindor vara det?”

”När du inte hinner äta…” och så en bild på – jo, det är sant – en choklad-bar med jordnötter! Det är väl nötterna som ska vara maten då…

Och värst av allt: Spelreklamen. Kan ingen vettig politiker bara förbjuda dessa spelerbjudanden som ständigt tvingas på oss? Och finns det verkligen spelare till alla dessa kasinon?

Vad gjorde då jag och katterna när våra hjärtan åter slog i lagom takt efter ljudchocken? Jo, vi lät tv:n förbli avstängd, la oss till rätta och tog oss en välbehövlig kvällslur!

Vilka är dina hatobjekt på tv? Favoritprogram/serier? Tyck till om tv!

Våra tv-favoriter

Vårt jul-program nummer ett ”Kalle Anka och hans vänner” toppar traditionsenligt listan över de tio mest sedda tv-programmen i linjär tv 2016 (webb-tv är alltså inte inräknad).
Sedan är det Eurovision Song Contest och svenska Mellon för nästan hela slanten. Bara på plats 8 och 10 hittar vi andra program, nämligen ”På spåret” och en EM-fotbollsmatch; Sverige-Belgien.
Som synes är det reklamfria svt som dominerar den linjära topplistan.
Källa: dagensmedia.se

MER OM LJUDKÄNSLIGHET

Svårt samsas i sovrummet

Kräver förbud mot klapprande klackar!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)Annons

  • Anna Eriksson

    Mina favorit tv program är Veckans brott o 2 and 1/2 män. Då kryper hunden o jag upp i soffan o myser o tittar…

  • Anna: Kollar också på Veckans brott ibland och gillar det skarpt. Bra kemi mellan programledarna Leif GW Persson och Camilla Kvartoft!
    Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Laddar nästa sida…