Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: En shopaholic försöker spara


Bestämde mig för att börja spara och överfölls genast av ett oemotståndligt begär till en massa nya, dyra, totalt onödiga prylar.

Allas Tjejsnack-krönikör Gunilla Hedenby
Tjejsnack-krönikör Gunilla Hedenby.

Fast när jag tänker efter så behöver jag faktiskt en robotdammsugare! Ni vet en sådan där rund liten manick som tar sig runt i lägenheten för egen maskin och suger upp allt i sin väg. Som till exempel katthår.

Annons

En kattägande kompis köpte en robotdammsugare och är nu helt frälst.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det känns som om jag kan andas i mitt hem igen!

Rena feng shuin eller vad det heter.

Det står alltså helt klart att mitt behov av en robotdammsugare är akut.

Den andra prylen är ett klösträd  – ja jag ÄR en hängiven matte! Vi fick nämligen rådet av Allas multibegåvade hund- och kattexpert Ursula Wilby (detaljerna om detta under länken) att skaffa ett klösträd med ett litet hus för att hindra blyga kattkillen Simba att tassa och gömma sig högst upp på garderoberna så fort någon människa utöver matte finns i lägenheten. Ett förträffligt råd, men klösträd är dyra…

Så det där med att spara är som ni förstår en utmaning för mig. Men jag är van att misslyckas. Tänker på vad min andra kompis brukar säga med bitter ironi:

– Så fort det finns möjlighet att tjäna pengar på något springer jag all världens väg.

Kruka_med_guld pengar

Somliga människor är helt enkelt inte ämnade att bli rika. Den enda gång i mitt liv jag köpte aktier rasade de till noll i värde på bara några dagar. Jag skulle ha lyssnat på banktjänstemannen som inte delade min entusiasm över denna fantastiska investering.

– Du ska nog hålla dig till dina fonder, Gunilla, sa han lite farbroderligt förmanande.

Men jag var envis, och än i dag får jag fina verksamhetsberättelser från detta tappra lilla företag som har kämpat i motvind ända sedan jag blev delägare. Känns bra att stötta dem.

Men det var ju inte riktigt så planen var. Meningen var att jag skulle bli miljonär på de där aktierna. Men icke.

Får väl trösta med mig att jag i alla fall inte kan bli solochvårad. Och att skratt och kärlek är värt så mycket mer än pengar, som Barbro, en av våra läsare, så riktigt påpekar i ett av sina läsvärda bidrag till Tjejsnack.

Tycker du också att det är svårt att spara? Vad vill du ha för ”onödiga” eller lyxiga prylar? Har du köpt något ”för dyrt” eller onödigt någon gång?

Allas kattbloggare Gunilla Hedenby

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras. Mail: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(59)
(0)


Annons

 • Jag är lite tvärtom iallefall när det gäller mig själv då är jag ”snål” men….Till när/kär ♡ är jag väldigt generös,men…Visst sparar jag en viss summa varje månad /Kram

 • Lotta

  Ett klösträd måste betraktas som en investering. Den sparar ju möbler och mattor. Vid närmare eftertanke är det många saker som kan betraktas som investeringar. Jag är rätt säker på att robotdammsugare ingår bland dem. Även robotgräsklippare. Eller hur?

 • Fru Eriksson: Jag vet att du hellre ger till andra kära Frun, det behöver man bara läsa ditt senaste blogginlägg för att förstå <3
  Kram!

 • Lotta: Exakt min tanke! Jag betraktar det faktiskt BÅDE som en investering och en möbel, för det här trädet är stort som en soffa – ställd på höjden alltså 😀 Och när man köper en möbel som man ska ha länge och som utsätts för stort slitage är det ju värt att satsa på kvalitet.
  Allt självgående och självfixande måste betraktas som fantastiskt bra investeringar 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Karin Ekberg

  Ett klösträd är väl ett måste, men va ska katterna tänka,nu har matte fått fnatt en stor råtta.Jag inpulsköper en massa men ångrar mig sen.Spara ja det gör jag, vill flytta o då vill jag ha nytt.
  Trevlig helg
  Mvh Karin i Tullinge.

 • Hihi …
  Du leder budet & snart är Auktionen slut,undra vart summan går om det blir du som Vinner ♡

  Ha en underbar dag/Kram!

 • Fru Eriksson: Ja, jag har ju mina funderingar åt ett visst, ganska välkänt håll <3 Men du kanske inte vill att jag avslöjar det här? 😀
  Ha en superfin dag du med!
  Kram <3

 • Karin: Haha, ja hoppas verkligen att jag får råd att köpa både klösträd och robotdammsugare! Ska bli så kul att se Simbas och Tasses miner när den åker runt – och kanske vill de ta sig en tur med, som den där katten i det sanslöst roliga youtubeklippet 😀
  Kramar och klappar och glada Tjejsnackhälsningar från oss!

 • Karin Ekberg

  Jag skulle vilja se Simbas o Frasse miner, dom kanske åker sitter på den o tycker det är skitkul.
  Hälsn Karin.

 • Karin Ekberg

  Får gratulera i efterskott du får ju ett stort paket som säkert är bra att ha ett stort o runt mer säger jag inte.En stor kram.
  Häls Karin

 • Du behöver inte avslöja alls vart ditt ♡ är go´ du!

  /Kram

 • Karin: OM de gör det så lovar jag att försöka filma det, det bara måste ju förevigas 😀

 • Karin: Tack så mycket, Karin! 🙂 <3 Men det stora runda paketet får nog vänta till framåt jul, vi börjar med det andra – det vill säga klösträdet 🙂
  Stor kram tillbaka!

 • Ok, jag håller det hemligt tills vi vet hur det går 🙂 OM jag vinner budgivningen så lovar jag att avslöja vart donationen ska gå 🙂
  Kram!

 • Du är tyvärr överbjuden nu …
  /Fredagskram

 • Fru Eriksson: Såg inte förrän nu, ska genast gå in och kolla!
  Kram!

 • Kassia,Silvana & Ann

  Hahaha…. ser framför mig dina båda kissar sittandes på robotdammsugaren , de första som sitter tillsammans på en sådan mackapär på youtube!! En sådan måste du ha! Även ett klätterträd för katterna att fly upp i när mr robot fått fnatt och börjat fundera på att suga in lite på svanstipparna på dina söta gossar 😉 Nä … skojar bara! Lite lustigt faktiskt, sålde en bil för många år sedan och satte in alla pengarna på ett nytt sparande via Robur, lite högre risktagande fond var det då .. Skulle också spara, fast långsiktigt och bygga på förmögenheten * där fnissar jag* den steg med några tusen de första åren för att sedan falla, hann ta ut en del av pengarna i alla fall. Efter det sparas det inte mer än på bankkontot ! Hahaaha… Nej nu ska jag avsluta, gå ut i regnet och titta till Harry! Vår nya vän som står i husses egenhändigt byggda hundkoja med dörr, små söta fönster och namnskylt! … Vår nya gräsklippar- robot!

 • Kassia, Silvana och Ann: Hihi, ja jag bara MÅSTE ha en robotdammsugare, pallar inte med alla smulor och katthår och jag bara vägrar dammsuga på vardagarna när jag jobbar! Sen får vi väl se om somliga kattkillar har lust att ta sig en tur 🙂
  Jag har fonder, fast rätt ”lugna”, som man inte behöver bevaka. Grejen med aktier är ju att man ska hålla reda på vilka som går upp och vilka som går ner – det är ju ett JOBB för tusan! Nä aktier får vara för min del, fast jag behåller min del i det lilla tappra företaget, känns bra <3
  Åh, ni har en gräsklipparrobot, de verkar ju också vara himla bra! Grattis! 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Pingback: Sänka avgiften eller reparera taket? | Allas.se()


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…