Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Festandet tog ut sin rätt…


Mitt rekord är tre på eftermiddagen, men då hade jag festat till långt in på natten. Jag talar om sovmorgnar, och rejäla sådana.

Tjejsnack-Gunilla-Hedenby

Tresovargrejen inträffade under min ungdomstid, när jag var mer vimmelbenägen. Men jag vänder fortfarande på dygnet. Hurtfriskare vänner upphör aldrig att förvånas över min förmåga att sova till långt in på dagen och kommer ofta med irriterande kommentarer typ ”Oh, vaknar jag efter åtta på helgen så är dagen helt förstörd!”

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Jag gillar också tidiga morgnar. Att vakna i ottan, kolla klockan och somna om, det är himmelriket för mig. Och när förståndiga människor tänker ”det är en dag i morgon också” och knyter sig vi halvelva, sitter jag framför tv:n och tänker i stället ”bara ett avsnitt av Lyxfällan till”. Jag har nämligen en dvd med hårddisk, och på den spelar jag in mina favoriter. Många av dem sänds varje vardag så det kan bli en diger samling att beta av när jag lägger mig till rätta i soffan.

Men ack, fortare än jag hinner säga ”bara ett avsnitt av Judys domstol till” är klockan två på natten. Och nästa dag vaknar jag så sent att jag knappt får kattlådan tömd förrän det åter är kväll.

Särbon är likadan. Han ringer ofta vid halvtretiden för att med skrovlig morgonröst säga att ”jag var vaken vid åtta och lyssnade på Ekot. Somnade om och nästa gång jag slog upp ögonen var klockan halv två…”

Ingen vågar ringa oss före tolv en helgdag. Katterna Simba och Tasse anpassade sig också snabbt och kör alltid sina värsta bus på nätterna. Så när jag äntligen kommer i säng far de runt som små pälsklädda spöken med klorna skrapande mot golvet när de slirar i kurvorna.

Enligt expertisen borde jag som sjusovare vara väldigt aktiv på kvällen. Tyvärr är så inte fallet. Jag tycks ha blivit en olycklig kombination av morgon- och kvällsmänniskornas nackdelar, det vill säga morgontrött OCH kvällstrött. Tack och lov lyckas jag hålla mig vaken på jobbet, men som ni förstår har jag stora problem att hinna med vad jag ska under fritiden. Men jag tröstar mig med tjejsnackaren Agnetas ord: ”Ta det lugnt, stressen räcker till oss alla!

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Eller båda, som jag? Några tips på hur man får en mer normal dygnsrytm?

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Hej Gunilla!S� var �ntligen bilderna klara!Ha en fin vecka!MvhCharlotte

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras. Mail: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(52)
(0)


Annons

 • Hmm…Har inte vart nå’t festande direkt för mig – Ärligt talat,var en så’n där hemmatjej & är det fortf hihi …ZzzzZzz inte mycket p.g.a all värk mm så jag är både kvälls/natt/morgon människa fniss Kan man ”säga” så?!

  /Kram go´ du ♡ …

 • Karin Ekberg

  Hej du.Sova bör man annars dör man så sa min mamma.Jag är trött kvällsmäniska o trött morgonmäniska, nä sov du på morgonen när du får, tänk på min mammas ord.
  Mvh Karin i Tullinge

 • Karin Ekberg

  Det är jag igen, vill bara tacka för en good bråttom omelett , är den bra som 5:2diet?
  jag äter den ofta till middag.

 • Fru Eriksson: Haha, jag ligger också lågt med festandet numera, men sovmorgnarna ger jag INTE avkall på! 🙂
  Tråkigt med värken, du är så stark som alltid har en så positiv och glad inställning trots allt det jobbiga ♥
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Karin: Åh, är du också en kombinationstyp – så kul att det finns fler som jag! 😀 Sov gott, du med 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Karin: Hm, mina kunskaper om dieter och matlagning är minst sagt bristfälliga, men jag ska kolla med mina matkunniga kolleger och återkommer så fort jag vet mer!
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Anna Eriksson

  Det här med sovtider…min mormor berättade en kul grej att hon o morfar hade gått upp, klätt på sig o när de satt o drack sitt morgonkaffe tyckte de att det var så mörkt ute o så ovanligt lite människor… Efter en snabb titt på klockan konstaterade de att de lika gärna kunde gå o lägga sig igen för klockan var bara halv två på natten. Kram Anna E

 • Anna: Hahahahaha!! 😀 Undrar när de hade gått och lagt sig om de vaknade så tidigt – det är ju ungefär när jag går och lägger mig 🙂
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Tack go´ du …

  Hihi fortsätt med dina ZzZz mornar du … Kram igen!

 • Mona G

  Unerbart

 • Det lovar jag, kära Frun 😀
  Kram och glada Tjejsnacks-ZzzZzz från Gunilla 🙂

 • Tusen tack, kära Mona! 🙂
  Glada Tjejsnackshälsningar från Gunilla

 • Laikas matte

  Här är det kvällsmänniska ända ut i fingerspetsarna. Fruktansvärt morgontrött och det är ren plåga att bara höra arbetskompisar som kliver upp halv sex på morgonen för att gymma innan jobbet. Dom är ju inte kloka. Trött på kvällen kan jag absolut bli men något händer efter klockan 21.00. Det slår liksom om och jag kan dra igång allehanda projekt för att sedan inse att klockan är två på natten och jag kanske borde sova.

  Jag jobbar i anslutning till ett köpcentrum och de har ändrat öppettiderna i matbutiken till 23.00 och ett äldre par kom och frågade vad det var som börjat hända här i trakterna mitt i natten. Jag förstod ingenting först men när jag insåg att det var de ändrade öppettiderna vi pratade om blev jag lite road. För det gamla paret var det mitt i natten klockan 23.00… de brukade vakna till vid den tiden då och då och gå på toa 🙂

 • Mona G

  Underbart ”Tjejsnack” som alltid ! Skönt att veta att det är fler än jag som är ”ute ur leken ”innan 12 tiden på dagen.Fast det vågar man nästan inte säja högt. För att inte tala om hur låter om man försöka sjunga. En gång har jag uppträtt vid 10 tiden (!) men antingen var publiken väldigt väluppfosrtad ,eller så hörde dom dåligt ,för dom applåderade artigt…
  Nu ser vi i din Fan Club framemot nästa Tjejsnack som vi läser och lättat suckar ”Gunilla är precis som vi”!
  Ha en underbar helg med de så charmkissarna och kanske någon sovmorgon.
  Mångakramar och klappar från mej <3

 • Laikas matte: Ja, inte nog med att de kliver upp i ottan, de går dessutom och TRÄNAR!! Jag tränar aldrig på normala tider och definitivt inte i arla morgonstund 😀
  Gulligt med det äldre paret, har ofta märkt att när folk inte längre är tvungna att gå upp tidigt så börjar de vakna tidigt av sig själva. Livet och kroppen spelar en onekligen lustiga spratt ibland – ska bli spännande att se om man själv också plötsligt byter personlighetstyp 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Mona G: Nu funkade ju kommentaren perfekt med skivomslag och allt, hurra! 😀 Är säker på att du sjöng lika proffsigt och bra som du brukar även vid ditt morgonframträdande, men förstår att det är skönare att vara riktigt utsövd innan man möter publiken 🙂
  Tack för fina ord, är så glad att du gillar det jag skriver ♥
  Många kramar och klappar och glada Tjejsnackhälsningar från oss!

 • Anna Eriksson

  Hej! Tänkte på en helt annan sak än sovtider i alla fall. Min son fick för en tid sedan en fraktur i sitt ben. Nu så här lite efteråt när allt börjat lugna ner sig tänker jag på hur smidigt allt har gått kring sjukhus o akutbesök. Vi mötte fantastisk sjukhuspersonal, de förklarade o vi fick hjälp. Att ordna fram olika hjälpmedel till oss gick också fint! Kunniga läkare o bra sjukgymnaster o så barnförsäkringen som stod för olika kostnader. Tänk vilken tur vi har som bor i Sverige Kram Anna E

 • Anna: Underbart att höra att det fungerade så bra, man hör ju så ofta om motsatta erfarenheter av sjukvården. Vet också att sonen nu är helt återställd och det är ju helt underbart!
  Kram och glada Tjesnackhälsningar till er alla!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…