Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Hittar inte till jobbet längre!

Vi har flyttat! Alltså, inte jag och katterna – det blir för jobbigt att kånka iväg med alla klösträd och soffor och pryttlar.


Kvinna vid uteservering i Malmö

Märkligt nog gick er krönikör Gunilla Hedenby inte vilse på väg till restaurangen i Malmö city där sonen sommarjobbade 🙂

Nej det är jobbet som har bytt adress. Inte bara Allas, utan alla Aller Medias skånetidningar har flyttat ihop i nya lokaler mitt i Malmö city. Sprillans nyrenoverat, massor med nya arbetskamrater – allt är underbart. Utom en sak. Jag hittar inte dit!

Annons

Trots att jag är urmalmöit, född och uppväxt i denna skånska metropol, så har jag fortfarande svårt att hitta. Har redan gått vilse flera gånger under mina lunchpromenader.

– Gå ut andra ingången, det blir mycket närmare när du ska till gallerian! sa min kollega första lunchen på det nya stället. Lydigt följde jag hennes råd – och irrade hjälplöst omkring hela lunchen innan jag lyckades ta mig tillbaka till jobbet igen. Att fråga om vägen var uteslutet – det gör ingen malmöit med någon värdighet i behåll.

Problemet är att jag inte ser mig omkring som andra, normala människor. Nej, jag går i min egen bubbla, effektivt avspärrad från alla former av yttre intryck. Det kvittar hur mycket jag anstränger mig att kolla in omgivningarna; efter några sekunder far tankarna i väg och jag blir mitt vanliga, zombieliknande jag.

Trots att jag älskar att shoppa fasar jag för att gå in i gallerian som ligger i kvarteret bredvid jobbet. Varje gång jag träder in i en ny galleria fruktar jag att uppslukas och försvinna för gott bland alla varor. Och jag väljer ALLTID fel håll när jag går ut från någon av butikerna! Vad är oddsen för det?

En annan mardröm är att någon bekant från en annan stad kommer på besök och ber mig visa runt i Malmö. Vi får ta taxi till Turning Torso och Öresundsbron, annars kommer vi aldrig dit.

Har varit vimsig ända sedan jag som barn lyckades gå vilse när jag skulle slänga ett bananskal i soptunnan, tre meter från mammas och min badfilts-bas på Ribersborgsstranden. Det blev efterlysning i högtalarna och neslig hämtning av mamma vid Röda Kors-stugan.

Så önska mig lycka till på mina irrfärder på nya jobbstället! Nämnde jag att vi sitter i öppna landskap? Och i flera våningsplan? Som ser likadana ut? Det är en utmaning bara att hitta rätt skrivbord varje morgon!

Har du bra eller dåligt lokalsinne? Gått vilse någon gång?

Tjejer HAR sämre lokalsinne

Nu är det bevisat. Kvinnor har sämre lokalsinne än män, visar en tysk undersökning. Och det beror på att vi inte tränar lokalsinnet, menar Tina Thörner, 34, världsberömd rally-kartläsare.
Kvinnor ser verkligheten som en rad hållpunkter, män ser den som en karta. Det beror enligt hjärnprofessor Martin Ingvar troligen på att:

* Männen tränar sig mer i kartläsande.
* Mäns hjärnor mognar i annan hormonell miljö än kvinnors.
* Män kan ha en urinstinkt kvar från sin tid som jägare.
* Män fokuserar ofta på en sak, kvinnor på flera.

Men det finns män som har lika ”dåligt” lokalsinne som kvinnor. Och det går att träna bort skillnaderna, med till exempel kartläsning och datorspel.
Så er krönikör får helt enkelt börja träna på att kolla in verkligheten!
Källa: aftonbladet.se

FLER VILSNA INLÄGG

Bytte namn när jag blev efterlyst…

Vilse i livet och livrädd för särbon…

Skräckslagen rusade jag runt och letade efter rymlingarna…

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(11)
(0)


Annons

  • Anna Eriksson

    Mitt lokalsinne är lika med noll! Som tur är så har jag en man som är jätteduktig att hitta när vi åker bil, reser och …har svamputflykter i skogen. Han vet alltid exakt var vi är o det är tur för jag själv skulle garanterat gå vilse direkt om jag var ensam. Kram Anna E

  • Anna: Min särbo är också mycket bättre på att hitta rätt än jag – förmodligen för att han kör bil, då är man tvungen att ha koll.
    Har gått vilse i svampskogen en gång – det var fruktansvärt! Blev räddad av en lantbrukare som plockade upp mig och forslade mig till platsen där särbon skulle hämta upp mig 🙂
    Kram och glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…