Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Huslig strid stör vår julefrid


Ett helgerån mot julen, säger somliga. Fiffigt, prisvärt och praktiskt, enligt mig. Jag talar om min unika metod för att köpa julklappar.

Tjejsnack-Gunilla-Hedenby
Allas reporter Gunilla Hedenby är lycklig särbo med exmaken och lika lycklig sambo med katterna Simba och Tasse.

Annons

Men för att ta det från början: En gång i forntiden, dock något senare än Jesu födelse, trotsade jag ett av julens viktigaste påbud. Jag hade inte tänkt närmare på det förrän sonen, då en liten parvel, en dag meddelade familjen att han skulle få en Batman-grotta i julklapp.
– Jaja, vi får väl se vad tomten har i sin säck, mös särbon.

– Men jag VET att jag ska få en grotta! Mamma och jag har redan köpt den. Kolla här, sa Kalle och sprang och hämtade paketet.

Detta gav upphov till en huslig strid vars efterdyningar än idag kan få julfriden i gungning.
– Att avslöja julklapparna i förväg… det är ett helgerån, ett hån mot allt vad julen står för! röt särbon.

– Men glädjen varar mycket längre då! Och själva klappen också. Det blir så många klappar, ungarna hinner inte ta in allihop på julaftonen, sa jag.

– Glädje?! Julen handlar inte om glädje, det är ÖVERRASKNINGEN som gäller! Det är därför man SLÅR IN julklapparna, om du inte visste det, du förtappade kvinna!

Än idag rasar striden om vikten av överraskningsmomentet. Som den självständiga, handlingskraftiga kvinna jag är har jag envist fortsatt att samarbeta om klapparna med Kalle. Numera är tiden för våra raider i leksaksaffärerna förbi (snyft), men jag frågar honom alltid till råds, och ringer i nödfall från butiken för att försäkra mig om att klappen blir exakt den rätta.

Särbon, lika självständig och handlingskraftig han, fortsätter å sin sida envist att förbanna och motarbeta min metod. Han lyckas dock inte lika bra som jag, för både bonusdottern och sonen har numera ganska bestämda önskemål till tomten. Det är bara bonusbarnbarnet Klara som snällt låter sig överraskas.
– Det känns bara så FEL att ni ska veta allt i förväg, morrar särbon

Funderar på att köpa en stickad, långärmad tröja till särbon i julklapp (han avskyr stickade tröjor) bara för att visa honom exakt HUR fel överraskningen kan bli…

Fast han ska såklart få det han önskar sig också, man måste vara snäll när det är jul. Och annars också!

Vad tycker du om att avslöja julklapparna i förväg? Hur gör ni?

Gunilla-Hedenby-katterna-Tasse-Simba

Träffa oss även på vår blogg!

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras. Mail: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(2)
(0)Annons

 • Njae…Inte berätta julgåvor iförväg hihi
  Härligt foto på dig Gunilla & dina sötisar/Kram

 • karin i tullinge

  Inte ska man tala om paketens innehåll
  fast det är svårt.I år ska vi köpa varsinn klapp för ca 150 kr och det ska passa både
  dam som man, spännande ska det bli.
  Med goda julhälsningar
  Karin i Tullinge.

 • Fru Eriksson: Hehe, kan tänka mig att jag har ganska få anhängare i denna sak 🙂 Kul att du gillar bilden!
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Karin: Visst är det svårt! Men jag avslöjar ju hemligheten redan innan jag köper klappen, så jag slipper det problemet 🙂 Håller tummarna att du hittar något riktigt bra till alla!
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Lotta

  Jag sitter här och småskrattar och tänker att det är en typisk Gunillagrej. Fast jag inte känner dig mer än genom dina läsvärda texter.
  Nej, vi avslöjar inga julklappar. Hur skulle vi kunna göra det? Det är ju tomten som kommer med dem 😉
  Däremot har vi några i familjen som ALDRIG slår in paket. Vare sig till jul eller födelsedagar. När jag såg det första gången, det var på sonens dop, trodde jag att de hade glömt att köpa presentpapper eller nåt. Ni kanske är släkt? 😉

 • Lotta: Känner detsamma när jag läser dina grejor, på ett sätt berättar man ju ganska mycket om sig själv i en krönika, ibland saker som kanske inte hade kommit fram under ett vanligt samtal.
  Jag slår ALLTID in mina klappar! Och mycket omsorgsfullt dessutom, ibland rimmar jag till och med till dem. Så på det sättet är jag fullt normal 🙂 Fast jag erkänner att det på ett sätt är lite meningslöst när mottagaren redan vet vad den omsorgsfullt inslagna klappen innehåller 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Caroline

  Idag frågar jag sönerna, som i princip är vuxna, vad de önskar sig, och oftast skickar de en länk till precis det de vill ha, och så beställer jag det. Då vet jag att de får kläder, skoroch dylikt som de verkligen gillar.
  Men de får dock alltid en liiiten överraskningsklapp också, lite vill man allt överraska dem!
  Samma med min mor och min sambo.

 • Caroline: Du är en tomte i min smak! Jag gör exakt som du, köper de stora ”på beställning” och så någon eller några mindre överraskningsklappar. Det funkar så bra, och som jag säger till särbon – det är härligt att längta efter sin klapp, kanske i flera veckor, då varar glädjen ju mycket längre!
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla

 • Men alltså ursäkta, är du riktigt klok va?! Håller med Sambon i varenda stavelse.
  Det är HELGERÅN att avslöja klappar i förväg.
  *muttrar och tänker att vissa borde Tomten hoppa över* Sådeså ! 🙂

 • Inkan och Ligan: Ok, då vet jag var er lojalitet ligger 😀 Skämt åsido – jag förstår att min rättframma metod kan tyckas lite märklig, och dessutom är ju julklappshemligheten en tung tradition med många jular på nacken 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar från Gunilla


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…