Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Inte katten fick Frasse tas ifrån oss!


För några veckor sedan blev katten Frasse akut sjuk. Givetvis inträffade det en lördagskväll klockan elva, precis som när han fick urinstopp och i ilfart fördes till Djursjukhuset i Malmö.

69819_Gunilla4713
Foto: Stig-Åke Jönsson, Malmöbild.

Annons

– Frasse, det är kontorstid som gäller för insjuknande, sa husse/sonen, när vi hade fått in sjuklingen i hans resebur.

Ett tappert försök till galghumor. Men innerst inne var både husse och jag skräckslagna. Frasse hade vinglat runt som en drucken och andats med öppen mun, som en hund. På ett sätt såg det roligt ut.

Men det var inte roligt. Inte det minsta.

Veterinären som tog hand om oss – jag säger oss, för när hussar och mattar kommer till djursjukhuset är de i nästan lika stort behov av vård som sitt sjuka djur – var inte uppmuntrande.

– När katter andas med öppen mun är det alltid allvarligt. Om det är cancer kan vi inget göra, men…

Fortsättningen gick förlorad för oss, för här bröt både jag och husse ihop. Mellan snyftningarna lyckades vi uppfatta att det även kunde vara hjärtat.

– Är det för att han är fet? Är det mitt fel? grät jag.

– Nja, hjärtproblem är inte ovanligt bland medelålders herrar. Och om det är cancer…

Här bröt vi ihop igen. Skulle Frasse tas ifrån oss? Det fick inte ske!

Somliga kanske säger ”det är ju bara en katt”, men för oss är Frasse en mycket betydelsefull familjemedlem. Han tassade in i våra liv när vi hade drabbats av en familjetragedi, kom som en liten sol i mörkret och har sedan dess varit en ständig källa till glädje och kärlek.

Vi fick lämna vår lille vän på sjukhuset och kände oss som svikare – Frasse har nämligen sjukhusfobi. Sedan följde ett ångestfyllt dygn, men nästa dag fick vi nytt hopp.

– Han svarar bra på den vätskedrivande medicinen. Det tyder på hjärtsjukdom, men förändringarna på hjärtat är mycket små, sa veterinären. Snart kan han komma hem och leva som vanligt.

Och det är precis vad han gör nu. Äter, sover, myser, gosar… Ett härligt kattliv, måtte det få vara i många år till!

Vill passa på att tacka alla våra tidnings-, blogg- och facebookvänner som har överöst oss med kärleksfulla hälsningar hela tiden. Kärlek måste ju vara världens bästa hjärtmedicin!

Har du husdjur? Har ni drabbats av sjukdom? ”Daltas” för det mycket med de pälsklädda?

Träffa oss även på vår blogg: Gunilla och Frasse!

Gunilla-Hedenby-Katten-Frasse

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras. Mail: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)


Annons

 • Lotta

  Stackars er. Nu håller vi tummen att Frasse är frisk!
  Det värsta tycker jag när djuren är sjuka är att de inte kan berätta var det gör ont eller känns fel. Ett katt eller hund kan man väl känna igenom ganska snabbt – en häst är lite knepigare.
  När jag grät som en mindre fontän (släng dig i väggen Fontana di Trevi!) när mina förra katter skulle avlivas kom sonen, då fyra år, och kramade mig.
  – Du behöver inte gråta mamma, du har ju mig.

  Visst finns det folk som daltar precis som det finns folk som inte bryr sig.

  Ha en fin helg!

 • Lotta: Jag önskar att jag kunde skriva att Frasse är mycket bättre. I stället gick det så illa som det kunde gå. I fredags fick Frasse somna in på Djursjukhuset i Malmö. Kärleken övervinner inte allt, sjukdomen segrade och vi tvingades inse att slutet hade kommit. Jag, Kalle och mormor var med honom hela vägen. Du kan läsa mer om vad som hände i bloggen.
  Det är så tomt utan min käre vän, min fine snälle kise <3 Jag bor i en lägenhet på 72 kvadratmeter men just nu känns den som ett öde universum. Det gör ont, så ont att förlora någon man älskar.
  I sinom tid kommer det en ny liten pälsklädd vän, inte för att ersätta Frasse, för det kan ingen, men för att ge oss samma tröst, glädje, kärlek och hopp som Frasse en gång gjorde när vi drabbats av en fruktansvärd förlust. Men det får ta sin tid, det kommer att ta ett tag innan jag är redo.
  Kram Gunilla

 • Ja det gör Ont fruktansvärt ont – Jag vet R.I.P sötaste Frasse & Tröstekram till dig även här Gunilla – Jag tror du får en ny liten pälsklädd vän framöver!

 • Fru Eriksson: Ja, det gör så ont, det är en stor och smärtsam förlust. Hade hoppats på att få många fler år med min fine, snälle kise <3
  Ingen kan ersätta Frasse, men det känns trösterikt att veta att om en tid kommer en ny liten vän att tassa in och ge oss samma tröst, glädje och hopp som Frasse en gång gjorde <3 Och allt stöd från er vänner är också till stor hjälp i sorgen <3
  Kramar <3


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…