Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Jag är alltid den sista som får veta

Man är alltid för sent ute. Aldrig rätt, aldrig den som vet vad som gäller.


Tre tjejer på hotel Althea beach, Cypern

Här ser ni er krönikör Gunilla Hedenby, välklippt och fin, tillsammans med bonusdottern Kim och sonens sambo Tina, som båda har ett underbart tjockt och vackert hår. Bilden är tagen på hotel Althea Beach, Cypern.

Det var när jag läste om att mysteriet med jeansens minificka är löst här på Allas.se som jag insåg denna bistra sanning.

Som jag har grubblat över den där ointagliga fickan. Har testat med pengar och sett mina surt förvärvade sedlar snabbt förstöras av friktionen i det trånga utrymmet. Eller glömt bort dem och låtit dem följa med ner i tvättmaskinen. Och de gånger man nästan brutit fingrarna i försöken att få upp några mynt i kassakön, och till slut tvingats dra ner blixtlåset och fiska upp dem i skydd av en kompis jacka.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Nu vet jag att min tappra kamp har varit hopplös från början. För fickan är avsedd för de små fickur, som blev populära slutet av 1800-talet. När jeansen lanserades gjorde man en liten specialficka till uren. Men på den tiden gällde loose fit, så då var fickan på riktigt, inte bara en dekoration, som nu.

Skönt att veta, fast synd att upptäckten kom 100 år för sent…

En annan grej man önskar att man hade kommit på för länge sedan är att klippa håret. Under de första 50 åren av mitt liv gick jag i princip aldrig till frisören. Jo, en gång, när blonderingen hade förvandlat mitt hår till halmgul stålull, bokade jag tid och bad om räddning. Men allt jag fick var en utskällning.

– Vi får raka av rubbet, sa frisören med avsmak. Och kom tillbaka om ett år, när ditt eget har vuxit ut lite.

Jag flydde för livet och återvände inte förrän åratal senare.

Men så vid 50 inträffade något.

– Du fick sunt förnuft, säger min frisörkompis Ulrika.

Vad det än var, så började jag plötsligt klippa mina toppar varannan månad. Och flera gånger har ett mirakel inträffat: Jag har fått BERÖM för mitt hår!!

Men det tog 50 år…

Sista exemplet är när jag ondgjorde mig inför sonen att man inte längre kunde välja ”Avböj” när man inte ville ta mobilsamtalet. Jag svarar nästan aldrig så det var ett bakslag.

– Inga problem, tryck bara på mittknappen så kopplas samtalet bort, sa sonen.

Han visade elegant på sin telefon.

Glatt tryckte jag på min mittknapp nästa gång det ringde. Men det bara fortsatte ringa.

Kanske jag fattar om 100 år…

Känner du dig också lite efter i utvecklingen ibland? Har du varit först med något – V-jeans, mobiltelefon – vad som helst?

Lita på slumpen – det gjorde uppfinnarna!

När man känner sig trög och dum är det trösterikt att veta att många av de stora uppfinningarna kom till av en slump. Här några banbrytande upptäckter:

Glasstruten: När skålarna tog slut för glassförsäljaren på utställningen i S:t Louis i USA i slutet av förra seklet lånade han en zalabia (syriansk form av hård våffla) av kollegan i ståndet bredvid. Han rullade den till en en strut, fyllde den med glass – och vips, succén var född!

Potatischips: En dag 1853 tröttnade kocken George Crum på att kunder skickade tillbaka friterad potatis till köket för att den inte var krispig nog. Han började därför skiva potatisen så tunt som möjligt, friterade och saltade. Kunderna älskade det, kallade det för ”Saratogachips” och det blev en världshit.

Penicillinet: 1928 upptäckte den skotske bakteriologen Alexander Fleming en mögelfläck på en platta där han odlat bakterier. Runt fläcken fanns inga bakterier. Upptäckten banade väg för penicillinet, som räddat livet på miljoner människor.
Källor: myheritage.se, dn.se

LÄS OCKSÅ

En shopaholic försöker spara

Tänk om sonens flickvän var en av Dem…

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)


Annons

  • Njae,har nog aldrig vart först med något hihi
    /Kram finaste ♡ …

  • Fru Eriksson: Haha, nej det är inte lätt, minsann 🙂 Drömmer om att vara först med EN enda grej – då hade jag kanske kunnat bli lite rik som jag så gärna vill 🙂
    Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…