Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Jag blev avlyssnad hos frissan…

Det hela började med ett läkarbesök. Jag satt hos doktorn och förklarade för tusende gången att jag inte kan träna eftersom:


Gunilla-Hedenby-Tjejsnack-krönikör i Allas

Så här såg er krönikör Gunilla Hedenby ut efter att ha insett att hennes babblande var offentligt hos frissan… 🙂

1. Jag efter ett pass måste ligga till sängs i två dygn.

2. Får ÄNNU mer ont i mina värkande muskler.

Doktorn var inte imponerad.

– Det går över på några veckor, sa hon hurtigt och vägrade hårdnackat att följa mitt råd om att i stället höja dosen av de lite starkare värktabletter som hon i sin nåd har skrivit ut.

Annons

Jag bönade och bad, och drog hela mitt snart 25-åriga lidande i spänningsvärk orsakad av tandgnissling, men förgäves. Fick nöja mig med den vanliga dosen och skulle köpa träningskort ögonaböj.

Gilla Allas.se på Facebook

När jag dagen därpå steg in hos min frisör var jag missmodig, både efter nederlaget och efter en jobbig cykelfärd. Min öppningsreplik var därför:

– Vad är det för j-a land vi lever i? Motvind hela vägen från jobbet, grrr!!

”Min” hårfrisörska var som vanligt deltagande och frågade ut mig om mitt tillstånd. Jag beskrev lidandet i detalj, nästan exakt som hos doktorn. Det tog sin tid, och jag tvingades tala högt och tydligt för att överrösta fönarna. Men vad gjorde det, nu fick jag den medkänsla jag förtjänade!

Under en andhämtningspaus tittade jag in i spegeln – och såg en stilig kvinna i min egen ålder i den. Hennes närvaro var totalt omotiverad. Jag tittade hastigt ner, måtte det inte vara en sådan där desperat kontaktsökande typ…

Då… knackar kvinnan mig på axeln. Jag tittar upp – och stirrar rakt in i min doktors ansikte!

Hon har suttit i stolen intill hela tiden! Och på nytt tvingats höra mitt lidandes historia – men nu utan att ens kunna ta betalt för det. Om jag inte hade varit så tillintetgjord så hade jag faktiskt tyckt synd om den stackars doktorn. Och herregud, vad hade jag sagt??

Men vad hade hon hos ”min” frisör att göra? Läkare ska gå till särskilda läkarfrisörer och läkarbutiker, alltid iförda sina vita rockar så att de är lätta att identifiera. Hade min doktor haft sin rock så hade jag känt igen henne direkt och katastrofen hade kunnat undvikas.

Men kanske var det inte så farligt ändå… För doktorn gav mig inte bara en, utan TRE kramar! Men det tog några dagar innan jag slutade vrida mig i vånda över min tabbe. Och en sak är säker: I fortsättningen tänker jag mig för innan jag pratar privatsaker i en offentlig lokal!

Pratar du om personliga saker hos frissan och andra offentliga ställen? När är det ok eller inte ok att ”tjuvlyssna”?

LÄS OCKSÅ:

Hårresande experiment med frisyren

Hormonerna rasar men ämnet är tabu

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(22)
(0)


Annons

 • Hihi Aj,då…
  Nej.jag pratar så lite som möjligt fniss

  /Kram ♡ ..

 • Du är en klok kvinna, kära Frun! Önskar jag var mer lik dig 🙂
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  Oh så förargligt det måste ha känts när du såg doktorn men kanske bra att hon fick höra allt en andra gång så hon verkligen förstod att det var allvar. Man är ju inte mer än människa Heja Gunilla! Kram Anna .E

 • Lotta

  Haha! Förlåt att jag skrattar, men det är faktiskt rätt roligt! Så länge du inte pratade skit om doktorn så är allt frid och fröjd. Hos min frissa är man enda kunden. Kanske skulle vara något för dig? 😉
  Jag tycker att jag har blivit en ofrivillig tjuvlyssnare numera. Det är allas mobilpratande som är svårt att värja sig från. Allt får man höra, från skrytsamma businessuppgörelser till kärleksproblem och skitsnack. Vad gör man? Försöker stänga öronen.
  Ha en fin helg!

 • Anna: Ja, jag tänkte också på det – vi får väl se vad hon säger nästa gång vi ses på hennes planhalva 😀 Tack för stöd! <3
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar

 • Lotta: Tar dina glada skratt som goda vitsord, jag hoppas ju att mina krönikor ska göra någon lite glad 😀 Nejdå, jag pratade inte alls illa om doktorn, nämnde ingenting om henne faktiskt, och hon är en superbra läkare som jag har stort förtroende för, så det är ingen fara på den fronten. Men ändå… det VAR pinsamt, det tog tid att komma över det!
  Håller helt med om mobiltelefonbabblandet, har skrivit en extragrej om det i pappersAllas – och jag som är så ljudkänslig också 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Karin Ekberg

  Stackars dig jag vet inte vad jag gjort om jag vore i dina kläder, antigen bytt läkare el frisör.Du får förlåta mig men drar lite på munnen när jag tänker på det.Nu ska då hålla mun när går till frissan nästa gång för man ju aldrig vem som i stolen brevid.
  Mvh Karin i Tullinge.

 • Karin: Haha, ingen fara, det slutade ju lyckligt – åtminstone verkar det så 😀 Jag håller mig nog till samma frissa och doktor, trivs ju jättebra med dem. Men kommer absolut att vara mer tystlåten i fortsättningen – även om det kan synas vara ett naturvidrigt projekt 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…