Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Jag vägrar vara med i hälsostudier!

Lagom till att stora hösttröttheten kickat in fick jag ett brev om att vara med i en långvarig hälsostudie. - Aldrig i livet, morrade jag.


Tjejsnack-krönikör Gunilla Hedenby på restaurang

När man mår dåligt är det bästa man kan göra att äta och dricka riktigt gott, anser Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby.

– Men det är ju en fantastisk chans att få veta hur du mår, sa sonen. De kollar alla värden och…

– Jag vill INTE veta mina värden! Och jag vet redan hur jag mår. För det mesta uselt, och en bra dag är jag ok. Ena foten i graven, näsan nätt och jämnt ovanför vattnet, det är mitt liv. Det behöver jag inga tester för att få reda på.

Annons

Särbon brukar berätta om hur han en gång fyllde i ett hälsotest.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det visade sig att jag dog knall och fall 1984. Sedan dess vägrar jag ha med sådant att göra.

Nu förstod jag precis vad han menade. Det enda som kommer ut av sådana tester är:

1. Oro. För att något värde har flippat ut.

2. Skäll. För att man ännu inte har lyckats lägga av med nikotinet, inte tränar, äter fel – listan kan bli oändlig.

3. Dåligt samvete. För att man inte följer alla förnumstiga råd.

Men det allra värsta, det som fick mig att definitivt vägra delta i studien, var att man måste gå till doktorn på morgonen – FASTANDE!! Först gå dit med tom mage och bli tappad på blod och utsättas för förhör, och sedan gå till jobbet både arg och utmattad. Resultatet av det kan bara bli extremt dåligt humör, och det vill jag inte utsätta mina arbetskamrater för.

– Hm, det ligger något i det. Du är inte lätt att tas med när du är hungrig, sa sonen.

När jag hade kastat hälsomaterialet i pappersåtervinningen tänkte jag med värme på Stig Rosén, 72, i Kulbo, som i tidningen Hela Hälsingland fick frågan om han följer några dieter.

– Nej, jag lever onyttigt. Folk har alltid sagt att jag kommer dö i förtid, alla som har sagt det är döda, svarade Stig.

Stig gjorde succé i alla sociala medier med detta uttalande, och i en intervju i Expressen står han fast vid det. Han menar att hemligheten bakom ett långt liv är oregelbundenhet.

– Och det här med nyttighetsmat bryr jag mig inte alls om, säger Stig.

Stig – jag vill trycka dig till mitt hjärta! Låt oss bli onyttighetskompisar för livet – så länge det nu varar!

Vad tycker du om hälsotester? Lever du nyttigt eller onyttigt? Hur? Blir du påverkad av medias hälsotips- och trender?

Hatade hälsosamheter

* Ett av de senaste träningstipsen är att man ska stå i sidoplanka minst en minut om dagen, på det att man må förbli evigt ung. Sidoplankan innebär att man liggande på sidan bär upp hela sin tyngd med ena armen. Eftersom er krönikörs armar är tunna som tändstickor kan jag inte stå ens en sekund i sidoplankan. Rådet känns därför som ett rent hån.

* Aktivitetsarmband – en kombination av stegräknare och pulsklocka som mäter ens fysiska aktivitet. Kan också mäta kaloriförbrukning, hur du rör dig under dagen och antal timmar du har sovit. Var tydligen Årets julklapp 2014. Herregud, ska vi aldrig få vara ifred!?

LÄS OCKSÅ:

Perfekta träningen för slöfockar

Pinsamt möte vid korvkiosken

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(108)
(0)


Annons

 • Ann Bergqvist

  Tack kära Gunilla gör dagens gapskratt! Du skriver på pricken det jag tycker 😉
  Underbara människa ! Mvh Ann B

 • Haha, tack så jättemycket Ann, så himla kul att du känner igen dig! 🙂 Då är vi två underbara hälsostudievägrare 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  Tänk alla dessa dieter! Skippa alla dessa o tänk följande om du vill gå ner i vikt måste du äta mindre o röra dig mer ! jag tror att man kan äta allt i lagom mängd! Kram Anna

 • Anna: Kan bara instämma av hela mitt hjärta!!
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…