Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Katten vilket knasigt intresse!

Katten Tasse har skaffat sig ett allt uppslukande intresse. Det klår fågelskådandet och ta mig katten om det inte håller på att slå ut matintresset också.


matte-pussar-katt

Men den nya hobbyn gör att matte ständigt hamnar i vanskliga situationer…

Det värsta är att jag helt och hållet har mig själv att skylla. För det var jag som från början tog ut mina två kattgrabbar i trapphuset, och därmed gav Tasse smak för…

Annons

…HISSEN!.

Ni som läste min kärlekskrönika till hissen för en tid sedan, vet att jag länge älskat hissar. Det sägs att hussar och mattar blir lika sina husdjur med tiden, men här blev det tvärtom – Tasse tog efter mattes goda exempel och lärde sig uppskatta de långsamma, rogivande färderna upp och ner i huset.

Särskilt lugna blir dessa färder däremot inte med Tasse. Så fort han kommer in i hissen börjar han studsa runt och kasta sig uppåt väggarna i rena glädjen. Sedan undersöks varje millimeter av hissens innandöme minutiöst, både nosologiskt och tassologiskt.

Detta gör att det sällan räcker med en enda hissfärd till första våningen och tillbaka till fjärde, utan vi kan tillbringa en bra stund åkandes upp och ner, upp och ner… jag som vanligt klädd i säckiga mysbyxor, fem tröjor och en gammal fleecemorgonrock, Tasse som alltid välklädd och prydlig i grå kostym, bländvit skjorta och dito strumpor.

Så när vi möter våra grannar i hissen har Tasse inget att skämmas för. Men jag våndas. Kan riktigt höra grannens tankar när vi står där med Tasse hoppande runt våra fötter: ”Nu går det för långt – åka HISS med sina katter… dags att kuppa bort galna kattanten som ordförande i föreningen, sanna mina ord”.

Vill bara slippa just dessa hissturer. Men alla ni som har katt, eller hund eller något annat husdjur – alla ni vet ju likaväl som jag, att när våra pälsklädda vänner har bestämt sig för något, då blir det också så, oavsett vad husse och matte tycker!

Katterna vinner ALLTID. Ibland på listighet, men lika ofta på att de inte fattar att det vore bäst för alla om de till exempel INTE kastade sig in i kylskåpet så fort matte öppnar dörren utan väntade tills jag har plockat ut maten och serverat den.

Så när Tasse sitter där vid hissdörren och jamar bedjande – ja, då får han sin hisstur!

Vinner era husdjur också alla kamper? Har de intressen/hobbyer? Vanor/ovanor?

Lär dig kattspråket!

Katter har många sätt att jama om för oss vad de tycker…

* Jamar – Kan betyda klagan, är förväntan –  eller handla om rent tiggeri… Katten vill uppmärksamma oss på något.
* Vrålar – Katten är mycket arg! Används också som hot, och kan även bero på att katten har ont.
* Klapprar med tänderna – Katten är upphetsad, ser kanske en fågel. Finns nästan enbart hos innekatter då klapprandet skulle skrämma bort fågeln vid jakt.
* Spinner – Gåtfullt… Men att katten spinner när den känner sig vänlig och tillfreds, och för att lugna sig själv och andra, är de flesta överens om.
* Fräser – Katten känner sig rädd eller hotad.

Läs hela inlägget om kattspråket här!

MER OM KATTEN TASSE OCH HANS KOMPIS SIMBA

Vad katten gör en robot i vårt hem?

Kattjakt på gården i  flaxande morgonrock…

Katt-attack på grannarna

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons

 • Såå Hisstassande é spännande numer hihi ,,,,
  Underbart Foto på er ❤️ …
  /Jam & Kram!

 • Anna Eriksson

  Min lilla hund Diza är en ständig hjälpreda då jag har tvättstugan. Så fort jag säger ordet tvättstuga kommer hon springande, tittandes på mig o visar att hon är redo. Sedan tassar hon ner halvtrappan ner i källaren o är lydigt o nyfiket med mig när jag ska tvätta. Alltid är det nya lukter som ska nosas tillrätta o olika ljud som är lika läskiga som spännande.Kram Anna E

 • Anna: Hihi, ja visst är det gulligt också, att de vill göra oss sällskap överallt, våra kära pälsklingar 🙂 <3
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar

 • Fru Eriksson: Tack snälla!! 🙂 <3
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…