Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Kräftskivan slutade i hat och disharmoni

Särbon ställde till med en kräftskiva. Trevligt initiativ, och tonvis med svenska insjökräftor är ju aldrig fel. Ändå slutade allt i hat och disharmoni.


Kräftskiva hos Staffan Wictorin

Här sitter vi alla gemytligt samlade vid kräftorna – innan särbon gjorde mig rasande… Från vänster, Tina, Kalle, er krönikör Gunilla Hedenby, särbon Staffan Wictorin, Kims kompis Liv och Kims sambo Patrik.

Kräftorna avnjöts under gemytligt samspråk, men sedan gled samtalet in på farliga ämnen. Jag talar om minfält som minigolf, bordtennis och kortspel.

Bitska kommentarer ven i luften, och Kims röst var fylld av hat när hon anklagade sambon och Sams fader Patrik för att försöka bortförklara hennes stora seger i gårdagens minigolfmatch.

Annons

– Du sitter alltså här och säger att jag och Liv avsiktligt förstörde för dig? Och när vi förnekar det påstår du att du inte gav allt?

Gilla Allas.se på Facebook

Kim skummade av vrede. Själv hade jag suttit tyst och lyssnat, givetvis med den största sympati för Kim, men utan att vara lika upprörd. Men när Kim sa det där om att inte ge sitt bästa kom allt tillbaka. Särbons nattsvarta svek, inte bara en, utan massor av gånger…

Jag reste mig, pekade anklagande mot särbon i soffan och höll ett långt, svavelosande tal.

– Minns du när vi spelade pingis i Thailand 1988? När jag vann? Och vad sa du efteråt? Jo, det som alla förlorande män säger: ”Jag spelade inte ut, jag låg lågt för att göra dig glad”. Det är så ruttet, så falskt!

Kim och kompisen Liv applåderade. Tystnad från särbon, typiskt karlar!

– Och varje gång du vinner i poängpoker så ler du överlägset. Påstår att jag är en dålig förlorare. Bara för att jag klagar när jag inte ens får ett par i sexor!

Särbon skakade på huvudet och log sitt olidliga leende. Hade inte Klara och Sam varit där hade jag börjat kasta kräftor på honom.

– Men det allra värsta, sa jag med låg, hatfylld stämma, var när du gav mig en straight flush i spader. Tia, knekt, dam, kung och ess, i första given. Pokerspelarens dröm!

– Menar du… sa Kim andlöst.

– Ja! Jag lät honom ge medan jag var på toa. Helt i god tro. Kom tillbaka intet ont anande och blev så lycklig…

Alla satt mållösa.

– …och så var det bara LUR!! Du hade gett mig straighten bara för att retas!

Jag sjönk ihop, slut av urladdningen. I soffan satt särbon och – tro det eller ej – skrattade!

Tur för honom att alla kräftor var uppätna!

Vilka är era heta ämnen? Gillar du att spela och tävla? Är du en vinnarskalle?

Träffa oss också på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Bloggarna Gunilla Hedenby med katterna Simba och Tasse.

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här.

LÄS OCKSÅ OM

En annan gång när jag hatade särbon

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(95)
(0)


Annons

 • Lotta

  Nog hade han förtjänat att få en kräfta slängd på sig? Snacka om dåliga förlorare, som alltid säger att de inte gav allt när någon annan vinner. Själv är jag mera ”rycka-på-axlarna”-typen. Men när ett gäng vinnarskallar möts blir det lätt hmm host, livliga diskussioner 😉
  Ha en skön (spelfri) helg!

 • Lotta: Ja, otur att kräftorna var slut, men han fick en skopa ovett över sig i stället 🙂 Egentligen bryr jag mig inte om jag inte vinner – jag lovar! 🙂 – men när motparten är så olidligt skadeglad kan det ju rinna över för vem som helst!
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Aj då ………
  Njae,här finns det inga heta ämnen hihi men visst kan man vara något envis särskilt när man vet att man har rätt 😉
  /Tjejsnackskram till dig finaste ♡

 • Fru Eriksson: Helt rätt, man ska inte ge sig när man vet att man har rätt – om det inte är något totalt betydelselöst förstås :-=
  Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…