Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Männen bryter mot rea-lagen

Gick ut för att köpa en present och kom hem med två jackor till mig själv.


Kavaj från H&M

Här ser ni er krönikör Gunilla Hedenby i all sin kavajglans från H&M! Stort tack till min egen modefotograf Anne Ulander på Allas 🙂

Åh, så fina, i långkavajmodell, kan bäras både inne och ute. Perfekt för frusna mig!

Först köpte jag en i kamelhårsbeige. Sedan tog jag ett extra varv, såg att den fanns i svart också och slog genast till igen. Allt enligt min heliga reaprincip att alltid dubblera om jag hittar något jag gillar. Och när det är halva priset är man ju helt enkelt skyldig sig själv att köpa två. Det är ju rena förtjänsten!

Annons

– Jag har tjänat 500 kronor! jublade jag alltså när jag berättade den glada nyheten för särbon.

– Du har lagt ut 500 kronor och ändå tjänat 500. Länge leve den kvinnliga logiken, sa han trött.

Jag såg genast rött. Typisk manlig arrogans! Så kan man ju inte räkna! Realagen säger att alla rabatter är pengar i fickan. Eller hur, tjejsnackare?

– Men om du inte hade gått in i affären hade du inte sett jackorna och då hade du haft dina pengar kvar, envisades särbon, som har varuhusfobi och aldrig har varit på en rea i hela sitt liv.

Förbaskade glädjedödare.

Kavajer från H&M

Visst är de fina, mina rea-kavajer!

Jag köper nästan alla kläder på rea. Inte bara för att jag tjänar pengar på det utan för att det är så mycket enklare. I stället för att vilset springa maratonlopp i hela det stora varuhuset går jag lugnt till reahörnan, skannar den noggrant, och hittar jag inget jag gillar där så köper jag ingenting.

Metoden funkar inte om man absolut måste ha en klänning till festen på lördag, men den sitsen är så ohygglig att jag nogsamt ser till att aldrig hamna i den. Finns det en snygg blåsa i reastället köper jag den även om jag vet att jag ska sitta hemma i myskläder oräkneliga helger framöver.

Min reastrategi är både lönsam och vilsam och jag rekommenderar den varmt. Särbon påpekar ibland lömskt att jag köper saker jag aldrig använder. Och okej, de chockrosa 70-talsvida brallorna var en miss, erkännes. Liksom den hellånga svarta mockakappan.

– Du såg ut som en tysk general i den, fnissade särbon. Och minns du de skotskrutiga byxorna, hade du tänkt ha dem när din klan hade jubileumsfest?

Där gick gränsen. Jag la på och ringde i stället sonens sambo Tina. Av henne fick jag de hurrarop och hyllningar jag förtjänade. Länge leve den kvinnliga lojaliteten!

Hur det blev med presenten? Den köpte jag nästa dag! Plus ett par reafynd till…

Brukar du handla på rea? Gillar du att shoppa? Vad köper du helst? Något minnesvärt fynd?

KAN MAN KÖPA LYCKA?
Ju mer vi konsumerar, desto lyckligare blir vi. Det oväntade resultatet fick en undersökning av Centrum för konsumtionsvetenskap.
Över tusen personer har svarat på frågor om sin konsumtion under ett år. Svaren har sedan jämförts med hur nöjda de varit med sitt liv som helhet. Och då ser man alltså ett tydligt samband mellan shopping och hur tillfredsställd man är i livet. Det är främst tre sorters konsumtion som ger lyckokänslor:

1. Upplevelsekonsumtion – resor etcetera.
2. Gåvor och välgörenhet.
3. Matkonsumtion.

Att kläder inte finns bland de tre beror på att det oftast bara ger en snabb lyckokick. Inget som varar alltså. Ett klädesplagg kan initialt ge en lyckohöjning. Men ganska snart är man tillbaka på den lyckonivån man hade före köpet.

LÄS OCKSÅ

En shopaholic försöker spara…

Det borde finnas en OFF-knapp på särbon också!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(183)
(0)


Annons

  • Lotta

    Såklart att du tjänade pengar! Karlar förstår inte det där. Heller. Två snygga kavajer, som du dessutom tänker använda och till och med på rea = full pott. Dessutom har lyckokontot fått en rejäl insättning. Va?! Kunde inte bli bättre.
    Själv råkade jag slira in på lyxbutiken här i området, vet inte hur det gick till för jag skulle passera det, men helt plötsligt var jag därinne. Jag undrar om REA-skyltar har någon sorts telekinesikrafter? Den här gången lyckades jag i alla fall HELT undvika att ramla in på avdelningen för icke rea och kom ut med en supermysig tröja för halva priset. HA! säger jag bara.
    God fortsättning sköna Gunilla!

  • Lotta: Kunde inte sagt det bättre själv – visst var det full pott, både på kontot och i garderoben 🙂 Grattis till din lyckosamma rearunda, tycker dock att du ger dig själv för lite cred för fyndet, det var säkert ditt fina sinne för reafynd som fick dig att gå in i lyxshopen 🙂
    Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…