Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Männen måste sluta lösa våra problem

Varför envisas männen med att LÖSA alla problem? skriver tjejsnackaren Ellinore. Läs hennes intressanta brev här nedan.


Skaldjurstallrik på Hummerkrogen Hunnebostrand

Här sitter särbon Staffan Wictorin och ser jovialisk ut på Hummerkrogen i Hunnebostrand, omgiven av er krönikör Gunilla Hedenby och sonen Kalle med sambo Tina. Men bakom den gemytliga ytan döljer sig en problemlösare av rang…

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Och inte nog med att de hittar lösningar, råden är ofta riktigt bra dessutom. Så oförskämt!

För det är ju inte lösningar man vill ha när man klagar, det är deltagande. Medlidsamma hummanden, en klapp på axeln, försäkringar om att man är superbra trots att man inte kan/orkar lösa sitt problem.

Annons

Ta det här exemplet när jag klagar inför särbon:

– Jag känner mig tråkig och osocial Har aldrig tid eller ork att träffa mina vänner.

Gilla Allas.se på Facebook

Problemlösaren särbon slösar ingen tid på deltagande kommentarer utan går rakt på:

– Ok, men då bjuder vi hem dina vänner på middag nu till helgen!

Därmed är saken klappad och klar för särbon.

Men inte för mig! För ni vet hur det är. Man orkar inte, hinner inte ha vännerna på middag. Vilket jag ju också påpekat i mitt klagomål från början! Man behöver tid. Tänka. Och framför allt PRATA om det!

Jag börjar alltså prata om saken. Utvecklar min trötthet, min stora arbetsbörda, vännernas upptagenhet, min känsla av misslyckande och tråkighet…

… och då tillkommer ytterligare ett syndrom, utöver Lösa problemen – nämligen Bortviftande.

– Äsch, säger särbon, du kommer ingenvart med att sitta och älta.

Älta!? Jag vänder ut och in på min själ, rannsakar hänsynslöst mig själv – och blir bortviftad!

Det hela slutar såklart med att särbon och jag blir osams. Han är sårad för att jag inte blir glad och tacksam över hans lösning på mitt problem. Och jag är sårad för att han inte vill lyssna.

Hur gör särbon när han har problem då? Jo, han tiger som muren. Går omkring och är moloken medan jag försöker gissa vad som är fel. Inte mycket bättre än mitt gnölande.

Är ni ältare eller moltigare, tjejsnackvänner? Eller är ni lyckliga nog att ha hittat en plats där ältarna och moltigarna kan mötas? Ett sätt att klaga utan att förfalla till gnöl? Det ligger kanske ändå något i att ta sig i kragen och göra något åt problemet i stället för att bara prata?

Men även om jag tar mig i kragen och bjuder hem kompisarna, så förbehåller jag mig ändå rätten att gnöla om det först!

Ellinore: Varför vill män lösa problemen?

Män vill lösa alla problem, kvinnor fattar att de inte kan lösas utan först måste skärskådas och sen genomlidas. Förstår inte män att livet inte är så enkelt??
Ellinore

Män: Sluta tjata!

I boken ”Om hon bara visste” avslöjar svenska män ocensurerat sina innersta tankar om kvinnor och relationer. Den visar bland annat att män gillar handling mer än ord. De orkar inte med för mycket prat om detaljer på jobbet, om vänner etc.
Läs mer på www.smartare-liv.se.

Mer om skillnaderna mellan kvinnor och män:

Middagen slutade med storgräl

Hellre dör jag än bor ihop med dig!

Männen bryter mot rea-lagen

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen.Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)Annons

 • Måste bara ”säga” – Underbart Foto & gotti mat ♡ …
  /Kram

 • Tack, snälla du! 🙂 <3
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  Min man tycker att jag analyserar mina problem för mycket. Men poängen med det är enligt mig att jag oftare tag i mina problem o säger ifrån till den som jag tycker kanske har sårat mig på ett eller annat sätt. Min man däremot går ofta allt för länge innan han tar itu med sina problem o det tycker jag blir sämre i slutändan. Heja Gunilla säger jag!!! Kram anna

 • Anna: Håller helt med dig där, och så jobbigt det är när man känner att något är fel men den andre säger ingenting om det. Resultatet blir ofta att problemet växer och blir onödigt stort. Heja dig tillbaka, Anna!
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…