Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Nostalgisk över ett par kalsonger

Sonen fyllde 26 och jag blev nostalgisk. För visst är presenter är fortfarande viktiga, men som de har förändrats sedan Batmangrottornas, legoborgarnas och plastbiltvättarnas tid!


Kalle-Gunilla-Hedenby-Sam

Födelsedagskillen Kalle, hans systerson Sam och er krönikör Gunilla Hedenby.

 

– Åh Kalle, minns du den där biltvätten som man kunde hälla vatten och diskmedel i så att bilarna tvättades på riktigt? sa jag i ett anfall av nostalgi. Tog en vecka att bygga men så fin den blev!

Annons

Kalle tittade upp från den lilla svarta låda med massor av knappar som särbon och jag förärat honom. Varken jag eller särbon har än i dag någon aning om vilken funktion denna låda har, det enda vi vet är den ska kopplas till hans elgitarr och att den kostade en smärre förmögenhet.

Gilla Allas.se på Facebook

Men sonen är musiker och hans lycka över sin svarta låda var total, och det är huvudsaken.

– Visst minns jag biltvätten, mamma. Jättefin! Du gav en likadan till farbror Joakim. Så glad han blev över att få sitta i en vecka och pilla med små plastbitar…

Farbror Joakim är alltså inte den pengabadande seriefiguren utan en högst verklig och alldeles förtjusande farbror, bror till särbon och begåvad med två söner i Kalles ålder. Därav biltvättsgåvan.

– Just det, brorsan var rätt hatiskt inställd till dig ett tag där, mindes särbon.

Sonen fick kläder också, en cool tröja av syrran och några bonuströjor och kalsingar av mig. Kalle var belåten och mitt hjärta svällde av stolthet – än vet mamsen minsann vad sonen vill ha, helt mossbelupen är man inte, man hänger med, kan trenderna!

– Men kalsingarna blir nog för små, sa Kalle. Tur de är plomberade så jag kan byta dem.

För små??!!

– Men jag har ju precis lärt mig att du inte vill ha stora bylsiga kläder, sa jag lite förorättat. Du vill ha tajtare modeller. Inte t-shirts att växa i.

Jag menar, här går sonen från M till L bara på några dagar, hur ska man kunna navigera rätt bland kalsingarna då??

– Mamma, jag var cirka tolv år när jag försiktigt påpekade att jag inte ville ha t-shirts som liknade nattskjortor. Jag har växt en del sedan dess…

Ack denna tid, måste den bara gå och gå? Kan vi inte alla få vara evigt unga i de små kalsongernas och leksaksbiltvättarnas förlovade land?

Är du nostalgisk och sentimental? Hur mycket tänker du på att du bli äldre eller om du ser äldre ut?

LÄS OCKSÅ:

Gick med rumpan bar på festen

En magisk present

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)


Annons

 • Grattis till sonen din,tänk de små blir stora 😉
  Njae,jag tänker väl inte så mycket på att jag blir äldre men…lite dödsångest har kommit i & med min hälsa & vill ju inte lämna allt här…Den vackra naturen,nära & kära osv Men just nu känner jag bara stor tacksamhet & lycka ♡ ….
  /Tjejsnackskramar pårej fina du & ha en underbar kväll!

 • Anna Eriksson

  Hej! känner så väl igen mej Gunilla! När min son var ungefär 3 år köpte jag en röd t-shirt till honom med Pippi Långstrump på. Han var såå söt när han hade tröjan till ett par jeans! Efter ett tag kom jag på mig själv att stå o dra i tröjan när jag klädde på honom. Tröjan hade blivit för kort… Snällt fick jag ta av honom den o försöka inse att han hade vuxit ur den! Kram Anna

 • Fru Eriksson: Vet att du kämpar, du är så tapper <3 Håller tummarna jättehårt att du snart blir bättre!
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna: Ja, hur många gånger har det sagts att tiden går så fort? Och klassikern ”Så stor du har blivit!”. Men det sägs ju så ofta för att det är så sant!
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…