Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Nu går jag med i Vinterhatar-klubben!

Jag hatar vintern! Snöslask och iskyla, kan det bli värre?


Gunilla-Hedenby_vinter

Vindstilla och inga minusgrader – det är de förutsättningar som måste gälla om er krönikör Gunilla Hedenby ska se glad ut på vintern!

”Oh, jag ÄLSKAR snö! Det är så vackert!” säger vinterälskarna. Och när man klagar över att man fryser, skrattar de överseende. ”På med termooverallen bara!”

Tack jag avstår. Tänk om man kunde gå i ide hela vintern!

Annons

Våren är alltid något av ett bedrägeri på våra breddgrader. Här i Skåne kan det mycket väl vara vinterkallt långt in i april och en berömd första maj snöade det. Men som jag längtar efter den, försenad och småkylig eller inte!

Och när väl solen börjar värma min stelfrusna kropp ska jag vara tacksam och inte gnälla över hur sen eller blek den är. Då ska jag minnas den dag i januari när jag cyklade hem från jobbet i snålblåst och snöblandat regn. Bredvid mig fräste bilar och bussar förbi och bullret var öronbedövande. Men kylan var värst. Och motvinden…

Kroppen värkte och näsan rann, och det var bara att låta det rinna för jag kunde inte komma åt näsdukarna i väskan på grund av mina enorma fodrade tumvantar. Till slut tröttnade jag på rinnandet och gjorde en kraftfull utåtfnysning. Ni kan själva tänka er resultatet…

Efter detta bottennapp gav jag upp, klev av cykeln och började den långa, mödosamma vandringen hemåt, isande kall i både kropp och själ.
Det är vid sådana tillfällen man tänker: Vad har jag åstadkommit i mitt liv? Jag cyklar i snöstorm medan mina årskamrater glider runt i flotta bilar.

I det läget längtar man intensivt efter någon att dela sina vintersorger med. Och det har jag fått nu, tack vare sonens sambo Tina!
”En klubb för dig, Gunilla!” messade Tina och bifogade en länk till en artikel om Vinterhatarklubben.

Denna klubb bildades 1987 i Karlstad av Gunvor Sand Edwall och några andra vinterhatare. Här är några av medlemskraven:

• Man ska känna en sund avsky mot snö, kyla och vinter.
• Inga vintersportsaktiviteter tillåts.
• Man måste uppskatta böcker, kultur och vin.
• Man måste hysa fördragsamhet för mänskliga svagheter som depression, ångest och självömkan.

Klubben har legat i träda ett tag, men nu vill Gunvor väcka liv i den. Gör det Gunvor! Du har en given ny medlem här, som ivrigt bankar på klubbens port med sina jättevantförsedda händer!

Vad tycker du om vintern? Vilken årstid är bäst? Tycker du teorin om årstider–personlighet här intill stämmer?

Din födelse-årstid styr ditt humör

Under vilken årstid är du född? Studier visar att det kan påverka din personlighet och ditt humör.
Född på…
• Vintern. Du blir inte så lätt irriterad men löper något ökad risk att bli deprimerad.
• Våren. Chansen är stor att du är en positiv person.
• Sommaren. Har ofta humörsvängningar med tvära kast mellan lycka och nedstämdhet.
• Hösten. Risken är lägre att du blir deprimerad än om du hade varit född på vintern.

Här kan du läsa mer om hur den årstid du är född på kan påverka ditt humör!

LÄS OCKSÅ

Jag är som en orm, enligt särbon

Går ner i källaren och tappar upp…

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(156)
(0)


Annons

 • Njae,é väl inte med i den ”klubben” hihi – Älskar alla årstider ♡ …
  Men så spännande att Läsa ”Din födelse-årstid styr ditt humör”
  /Tjejsnackskramar!

 • Fru Eriksson: Ja, du är en verkligt positiv och förnöjsam människa, önskar att jag också var det

  ♥Ja, visst är det intressant med årstidernas påverkan 🙂
  Kul att du gillade fotot, det är en selfie – inte alltid så lätt att bli lyckad på dem 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Lotta

  Nja, vintern är lite av ett nödvändigt ont. Jag inbillar mig att jag inte skulle uppskatta våren och sommaren lika mycket om vintern inte fanns. Men alltså, vintern i Skåne är värre än vintern här i Uppland.
  Väldigt bra foto av dig! Så skickligt att lyckas med en selfie – du har tydligen oanade talanger 🙂
  Ta det lugnt på cykeln!

 • Lotta: Hm, förstår hur du tänker men det räcker med hösten som kontrast, sedan kan det vara vår och sommar för resten, tycker jag 🙂 Så kul att du också gillar min selfie, har inte tänkt på att den är bra men det ska jag göra nu 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  Jag tycker om alla årstider, men måste ändå säga att våren slår det mesta! Ljuset, knopparna, grönskan o fågelkvittret. Känslan av lycka då vintern äntligen släpper greppet o jag kan sitta vid husknuten i solen med en kopp kaffe o njuta! Jättefin bild på dej Gunilla! Kram Anna E

 • Anna: Jag håller med dig – på ett villkor: Att det verkligen ÄR vår, och inte det där småkalla, snålblåsiga mellantinget som hindrar en från att lägga av vinterjackan, vantarna, mössan och halsduken 🙂 Kul att du också gillar bilden!
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  exakt! Våren ska verkligen vara här! kram Anna

 • Nettis

  Men jag gillar inte vin, så jag får nog inte vara med i klubben då 🙁 … Jag ser annars absolut INGEN tjusning med vintern :p .
  Kramar till dig och kissarna <3

 • Du får säkert vara med även om du inte dricker vin, Nettis! 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar och kramar till er alla! <3


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…