Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Nu lägger jag av!

Ni vet hur det är när man börjar träna. Först är det jättekul och det bästa som hänt en sedan man insåg fördelarna av att ligga i sängen även när man inte ska sova.


Kvinna vilar

Efter den hårda hemmaträningspass måste er krönikör Gunilla Hedenby ta igen sig en stund i ett avskilt rum på Allas.

Och då tänker jag alltså enbart på slappande, inget annat 😀

Man pratar vitt och brett om sin träning och rekommenderar omgivningen att också börja med det. Konstigt nog är det få som gör det, i stället flackar de med blicken och skyller på att de inte kan prata eftersom de måste fylla i den där blanketten om ombyggnaden, städa ur köksskåpen eller göra något annat superviktigt.

Annons

Precis så har jag upplevt det sedan jag började hemmaträna. Som ni kanske minns berättade jag allt om min hemmaträning i en Tjejsnackkrönika för några veckor sedan. Jag sprudlade av entusiasm och var bästis med mina träningskamrater Therese, Kyana och Bosse i Vårdguidens träningsvideo.

Gilla Allas.se på Facebook

Men nu när jag ska göra en uppföljning känns det inte alls lika roligt längre. Jag har grubblat intensivt och kommit fram till att det beror på att

1.     Man får ONT av att träna! Musklerna protesterar, det ömmar och drar.

2.     Man blir TRÖTT av att träna! Ryktena om att man skulle bli pigg måste bottna i rent önsketänkande, eller i… ja, jag tvekar inte att utslunga ordet: LÖGN.

Detta för att skydda utövarna från skadeglada ”vad var det jag sa”-kommentarer och medlidsamma fniss.

Men er krönikör vågar säga som det är. Efter fem veckors tappert svingande av armar och ben har jag gett upp. Kroppen protesterar fortfarande högljutt, särskilt mot de lömska situpsen och ryggövningarna. Jag får ont i flera dagar efteråt.

Jag vill dock betona att jag bara är tillfälligt nerslagen, inte helt uträknad. Planen är att börja träna så smått igen när musklerna har fått vila ut.

– Men det har de ju gjort i hela ditt tidigare liv. Vad är skillnaden? frågade sonen.

– Tja, jag kanske behöver vila längre än en vecka mellan passen.

– Ja, träna en gång om året, det blir nog lagom, fnissade sonen.

Åja, lite oftare ska det nog kunna bli. En gång i halvåret kanske – eller rentav en gång i månaden! Fast det blir kanske lite för tufft…

Hur klarar du träningsvärken och orkeslösheten? Peppningstips mottages tacksamt! Eller – man måste kanske inte träna om man inte vill?

LÄS OCKSÅ

Perfekta träningen för slöfockar

Jag vägrar vara med i hälsostudier!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(130)
(0)


Annons

 • anna eriksson

  Ja hua vad motsträvigt det kan vara med träningen i mellanåt…Känner igen mig i många saker i din krönika,,,Mycket med mina promenader löser sig liksom av sig själv eftersom jag har en hund som måste ut flera gånger om dagen oavsett väderlek. Oftast blir jag lite piggare bara jag har fått en liten nypa frisk luft o vips så blir hundpromenaden lite längre än vad jag hade tänkt mej från början! Kämpa på Gunilla! Kram Anna E

 • Anna: Ja, vovvar är bra på att hålla sina mattar och hussar i gång 🙂 Vilket man INTE kan säga om katter – Simba och Tasse är om möjligt ännu slöare än sin matte 😀 Tack för stöd och support!
  Glada Tjejsnackhälsningar och många kramar och klappar från oss! <3

 • Ann Bergqvist

  Hej där!
  Jag känner igen mig i din krönika, träning är inte min grej heller… men jag tränar i alla fall lite grann 😉
  Dvs gör fem övningar varje vardag för att hålla igång musklerna, trampar på min crosstrainer varannan dag, men den tar imot … Isch! Försöker hålla igång, men nog ör det bra mycket skönare att krypa ner i tv- soffan med iPad och katterna i knät 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…