Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Ohipp krönikör möter trendig artist

Gjorde en intervju med countryartisten Mona G, och insåg plötsligt att jag är totalt ohipp. Inte en suck om vad som gäller. I synnerhet inte på klädfronten.


Countryartisten Mona G och Allas reporter Gunilla Hedenby

Mona G och reporter Gunilla Hedenby fann varandra direkt under intervjun. Här agerar jag stylingassistent åt Mona!

Det var när vi kom in på ämnet bilder som vidden av min uselhet som trendspanare avslöjades.

Ekonomisk som jag (tidningen!) är, föreslog jag att vi skulle använda en av de fina sommarbilderna vi tagit till ett annat, större Mona-reportage för ett par år sedan. Se bakom kulisserna-bild ovan och läs mer om intervjun här i bloggen!

Annons

– Finns ju massor av opublicerade kvar!

– Mjaa, sa Mona, skorna är inte bra där…

Gilla Allas.se på Facebook

– Mona, du är alltid perfekt klädd. Det är en naturlag. Det KAN inte vara något fel på dina skor.

– Hm, de var inne då, men inte nu…

Country sångerskan Mona G Gustafsson

Mona G färdigstylad!

Och det var då jag insåg hur illa det är ställt med mig. I cirka 30 år har min sommaroutfit varit t-shirt eller linne, kofta (även stekheta dagar, man vet aldrig när vinterkylan slår till) och ballerinaskor. Modets växlingar har gått mig spårlöst förbi, över hela min person står ordet ”basgarderob” skrivet.

Har jag alltså varit en skam för familjen? Eller rättare sagt för bonusdottern Kim, vår egen modeguru? Jag kollade med Kim.

– Ibland har du faktiskt varit inne, men oftast hopplöst ute, löd hennes hårda, men antagligen helt rättvisa dom.

Särbon är om möjligt ännu mer ohipp än jag. När han gick på Fina internatskolan bestod hans garderob av några jeans och en binge helsyntetiska banlontröjor. Drip and dry, enkelt, lättskött. Tröjorna sprakade av statisk elektricitet när han drog dem på sig, men det gick över efter en stund.

Så en dag tog klasskamraterna honom åt sidan. Allvarligt talade de om för honom att han måste elda upp sina banlontröjor, annars fick han inte följa med dem ut och rumla.

Särbon var perplex, men slängde ut sina banlonare och blev upptagen i gänget igen.

Både han och jag är dock lika modeomedvetna nu som förr. Tack och lov att man inte är artist!

PS. Mona fick ta nya bilder, blev själaglad och visar upp sin senaste, supertrendiga outfit i ett kommande sommarnummer av Allas!

Är du modemedveten? Modeintresserad? Vilka är dina favoritplagg?

PPS. Det kan dröja lite med svar på eventuella kommentarer på grund av SEMESTER! Men skriv ändå, jag ska försöka ha koll 😀

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Bloggaren Gunilla Hedenby med katterna Simba och Tasse.

Hjälp oss skapa Tjejsnack!

Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected] och [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)


Annons

 • Karin Ekberg

  Nu träffade du en punkt.Jag är inte mode medveten går i likadana kläder sommar som vinter, jag vet ju inte vad som passar mig o vilka färger jag kan ha skulle så gärna få en puff framåt.Jag klär mig aldrig i kjol skulle alltid få önska mig det men det blir långbyxor o en tröja eller linne.
  Trevlig Helg
  Karin i Tullinge

 • Anna Eriksson

  Jag är intresserad av modet. Däremot följer jag det inte slaviskt. Tycker att vi ska använda kläder som vi trivs i o som vi verkligen gillar. Vissa kläder som är moderna passar man ju inte i heller. Plocka det du vill o ha på dig det du trivs med !Kram Anna

 • Karin: Visst hade det varit kul att få hjälp med klädval med mera av ett riktigt proffs! Fast risken är att man som gammal vanemänniska skulle känna sig obekväm i andra typer av kläder 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar!

 • Anna: Håller helt med. Och kom på en sak – när man köper nya kläder väljer man ju automatiskt bland det som butikernas klädinköpare har köpt in. Och det är ju moderna saker! På det sättet blir man åtminstone lite inne rent automatiskt 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar och kram tillbaka!

 • Lotta

  Om man alltid har likadana kläder är det oundvikligt att vara åtminstone lite inne ibland. Var tionde år eller så. Modet går ju som bekant i cykler. Jag tycker det är rätt skönt att kunna strunta i vad modegurusarna förespråkar. Men å andra sidan är det roligt med nya kläder. Jaha – jag vinglar hit och dit i vanlig ordning!

  Ha en skön sommar i dina ballerinaskor!

 • Lotta: Precis, NÅGON gång måste man ju träffa rätt, rent statistiskt sett 😀 Tycker också att det är lite kul med modets växlingar, och när man köper kläder så väljer man ju mellan de moderna kläder inköparna har satsat på. Så lite inne blir man allt, hur modeomedveten man än är 🙂
  Ha en fin sommar du med!
  Glada Tjejsnackhälsningar!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…