Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Överlevde resan och blev kändis på kuppen

Jag är både glad och enormt lättad över att kunna hälsa er alla välkomna tillbaka till Tjejsnack efter sommaruppehållet.


Baby vid poolen

Er krönikör med bonusbarnbarnet Sam, vars vilja var vår lag under Cypernveckan.

Först och främst för att det ska bli jättekul att tjejsnacka med er igen! Men också för att jag faktiskt sitter här, i säkert förvar framför datorn på tidningen.

För det är ju stora saker som ska klaras av (läs överlevas) på semestern. Som resor… Jag är livrädd för att:

Annons

1. Missa planet. Vilket vi HAR gjort en gång – kom en vecka för sent till vår flight till Madeira. Det var bara att åka hem igen, med ångest och bagage i släptåg…

2. Bli avvisad på grund av pass som inte är giltigt i typ tio år efter hemresedagen. Har också hänt – fast särbon lyckades ordna ett nytt pass hos polisen på Sturups flygplats.

Men i år kom vi alltså alla lyckligt både till och från Cypern. Och särbon får tapperhetsmedalj för att vi slapp höra hans klassiska replik: ”Ta alla mina pengar, bara jag slipper följa med!” under färden till flygplatsen i den grå gryningen.

Väl framme upptäckte vi snabbt att ingen av oss vuxna hade ett dyft att säga till om. Semesterveckan dirigerades i stället bestämt och säkert av bonusbarnbarnet Sam, då drygt tre månader. ALLT kretsade kring denna lilla man, hans minsta nyck var vår lag.

Annars sysslade vi mest med att beundra våra gyllene all inclusive-band och bli frustrerade av att inte orka äta av alla underbara rätter i middagsbuffén.

Och särbon och jag började inte semestergräla förrän på hemresedagen – historisk händelse!

På hemresan blev jag kändis! Hamnade jag bredvid en jämnårig kvinna. Liksom jag led hon svårt av den iskalla luft som strömmade ut ur AC-ventilerna. Jag gillar alla som lyckas frysa under stekheta sommardagar, och vi fann genast varandra. Så nämnde jag att jag jobbade på tidning.

– Vilken tidning?
– Allas.
– Allas! Den har jag prenumererat på i tjugo år! Åh, det är ju du som skriver Tjejsnack! Och Tyck till!

Kände mig som värsta kändisen där – tack Christina K, för att du förgyllde min hemresa!

Har ni resångest? Något restrauma ni minns? Vad har ni gjort när vädret varit dåligt?

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackskrönikör Gunilla Hedenby här.

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(109)
(0)


Annons

 • Lotta

  Missa flyget med en vecka – hahaha! Förlåt att jag skrattar men det är faktiskt komiskt. Jag ser era mycket snopna ansikten vid incheckningen framför mig.
  På påsklovet åkte vi på vår allra första all inclusive-semester på Gran Canaria. Jag döpte raskt om det till almost all inclusive. Resan dit var en prövning: Ett stycke 10-åring som beslutsamt gick in för att hinna prata tre miljarder ord innan klockan slagit sex. På morgonen. En tonåring som fått för sig att han var flygrädd och bara malde på om det. En sambo som är flygrädd på riktigt och är tvungen att ta några stänkare för att lugna sig. Stänkare vid femsnåret på morgonen kan göra vem som helst både jollrig, döv och omständlig. Han fick full pott. Väl på planet satt jag bredvid en man som sovit i en askkopp ända sedan de släppte ut honom. Antagligen hade han stoppat i sig en hel del mindre nyttiga ämnen under sin karriär för hans spasmer var inte att leka med. De sparkar och armbågar jag fick motta i flera timmars tid motsvarar minst tre och ett halvt års stockholmsköer i mellandagsrearusningen. Det du. Men sen blev det en underbar semester. Ja, det kunde ju knappast bli sämre 🙂

 • Lotta: Hahaha – och förlåt här med, men jag kan se allt framför mig! Ta första drinken vid fem – det är väl då efterfestarna brukar gå in på slutvarvet 🙂 Och så Askkoppsmannen med ryckningar – herregud! Hoppas ni fick koppla av någorlunda när ni väl kom fram – det lär ni ha behövt 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • karin Ekberg

  Hej o Välkommen tillbaka till tidningen o Tjejsnack som jah har saknat denna regniga sommar,som tur är så
  har jag ju korsorden o all läsning i Allas.Jag har varit för det mesta av sommaren förutom en tur till Norrland o där sken solen o varmt+ långa ljusa sommarkvällar, och jag reste ensam inget tjatter o gnäll så det var riktigt skönt fast det var trevligt att träffas igen.Min man o jag har rest i Stockholms skärgård trevligt.
  Så jag ser emot tjejsnack i höst.
  Mvh Karin i Tullinge.

 • Karin: Tack för välkomsthälsningen, så glad jag blir!:D Jag har saknat er läsare också, det är jättekul att vara tillbaka! Tur att du gillar massor av annat i Allas också – det finns verkligen mycket läsvärt i vår tidning, det måste jag säga även om jag är part i målet 🙂 Låter som om du har haft en lugn och ändå omväxlande och händelserik sommar, bättre kan det ju inte bli!
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna Eriksson

  Under regniga dagar har jag o mannen målat o klätt om köksstolarna vi köpte på loppis förra året. Att krypa upp i soffhörnet med ett nytt nr av Allas o en kopp te har inte heller varit så dumt när regnet har smattrat på rutan! Tack för att Allas finns! o Välkommen tillbaka till Tjejsnack fina Gunilla! Kramar Anna Eriksson

 • Ann: Åh, så glad jag blir – inte för den regniga sommaren – det har varit en underlig sommar, måste jag säga… Men alla fina ord! Att få vara en del av en tidning som lyser upp i regnet, det är stort!
  Låter urkul med stolarna, kan du inte skicka mig en bild, så kan vi visa dem på Tjejsnack i pappersAllas, vore jättekul!
  Glada tjejsnackhälsningar och kram

 • Hihi Jag är glad över att ha kontakt med dig,Kändis & som du vet har jag ju vart med i Allas hihi
  Skönt att resan till & från vackra Cypern gick bra/Kram finaste!

  Svar JA! Jag har trassel med min kommentarsfunktion tyvärr vissa kommer in näör jag godkänt dem & andra bara försvinner,inte bara dina – Hoppas att jag nu efter några ändringar får detta att fungera!

 • Fru Eriksson: Ja, härligt att vi två kändisar kan utbyta erfarenheter, man behöver prata av sig om paparazzis och autografskrivande ibland, hihi 😀 Men minns inte att jag har hört att du har varit med i Allas tidigare, så spännande! När och hur??
  Så jobbigt med kommentarskrånglet, håller tummarna att dina ändringar ska få det att funka igen!
  Stor kram och glada Tjejsnackshälsningar!

 • Jo,minns du inte Sant eller Falskt i bloggen? hihi ….
  Var ju med & Vann en resa med ♡ relationsreportage,för länge sen – Minns inte när hihi

  Jag,får hoppas att detta med kommentarer blir bättre,lite synd om de som tar sig tid att lämna en & jag blir ju sååå barnsligt glad & varm i ♡-at …
  /Kram


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…