Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: På bettet med botox – nu ska spänningsvärken besegras!


Om det ändå bara hade varit rynkorna! Som jag får botox mot, alltså. Då hade det varit en kul grej, vem vill inte bli babyslät och föryngrad?

Gunilla Hedenby - Tjejsnack-krönikör i Allas
Allas reporter Gunilla Hedenby är lycklig särbo med exmaken och lika lycklig sambo med katten Frasse.

Annons

Fast jag tror ändå inte att jag hade sprutat nervgift i mina muskler om jag inte hade haft en plågsam spänningsvärk. Ansiktet är ett känsligt område, där alla förändringar märks. Bröstförstoring, tandblekning, hårtransplantation, där är jag med. Skulle gärna ge mitt tunna hår lite tillskott, men det funkar bara på skalliga, och så långt har det gudskelov inte gått med mig.

Gilla Allas.se på Facebook

Men så fort jag hörde att botoxets förlamande egenskaper hjälper mot muskelsmärtor, ville jag testa.
– Ah, be dem sätta lite i pannan också. Du blir tio år yngre! sa en av bonusdotterns fördomsfria kompisar.

Hittills har jag vägrat och rynkorna är kvar. Ingen kan se att jag får botox.
Det syns inte heller att jag har ont.
– Men det hörs, suckar särbon, när han tröttnar på mina klagovisor.

Det är frustrerande att ingen ser ens lidande. Som vår kompis Melle skriver i ett brev till Tjejsnack: ”Många tror att jag är lat. Det syns inte att hjärnan kokar över.”

På mig är det musklerna som ”kokar”…

Men hur går det då med mitt botoxande?
Jag har bytt läkare och går nu till en neurolog. Tidigare har jag bara fått botox i käkarna, men vid mitt första besök hos neurologen fick jag även i tinningarna, nacken och musklerna mellan hals och axlar. På grund av viss väntetid hade jag varit helt fri från botox i nästan två månader då. Under den tiden ökade spänningarna, men de blev aldrig så starka som innan jag fick behandling. Botoxet verkar alltså även ha en botande effekt, hurra!

Men man bör ta det försiktigt. Min mejlvän Eva blev ljudkänslig, fick förvärrad tinnitus och mådde dåligt efter att ha fått en hög dos botox redan vid sin första behandling. Kroppen gjorde revolt.

Även min kropp reagerar. Får lockkänsla i öronen och blir trött(are). När musklerna äntligen får slappna av vill de såklart vila upp sig ordentligt efter alla år av överaktivitet. Jobbigt, men jag tar det, eftersom spänningarna minskar.
Men det gör ont att bli bra också…

Lider du också av en sjukdom som inte syns? Vad gör du för att lindra/bota besvären? Skulle du kunna tänka dig att testa botox mot värk? Eller mot rynkor?  🙂 Skriv och berätta!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla och Frasse!

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35

 


(27)
(0)


Annons

 • Aj vad ont det låter. Sprutor i tunna partier är jobbigt. Jag har ju ledprotes i båda knäna och har alltså grav artros. Den ständiga smärtan som är ens följeslagare, ser ju inte folk. Om man inte haltar svårt då och jag försöker verkligen låta bli.
  Jag har fått injektioner i knäna förut. Alltså direkt in i ledkapseln. Det GJORDE det hela bättre, men gjorde så vansinnigt ont, så jag klarade faktiskt inte av att göra det mer än två gånger. Även fast jag visste att det skulle bli bättre efteråt. Jag är glad för din skull och hoppas du helt blir av med din huvudvärk. Kram Inkan o Ligan

 • Inkan o Ligan: Låter jättejobbigt med proteserna och smärtan, vet ju att du tränar och gör allt för att bli bättre, det är så tappert av dig. Hoppas det ska ge resultat med tiden, det är du verkligen väd!
  Det gör inte så ont att bli ”stucken”, tycker jag, det ä säkert mycket smärtsammare att få injektioner i lederna. Men det är knepigt att hitta de rätta ställena att injicera botoxet på, så att man får maximal effekt. Men även om det är en bit kvar att gå så är det första gången på över 20 år som jag får verklig hjälp för min värk, och det känns väldigt hoppfullt och bra. Jag tänker definitivt fortsätta med botoxet.
  Kram!

 • Lotta

  För att slippa eller mildra värk är nog de flesta beredda att göra nästan vad som helst. Åtminstone de som har varit utsatta för det.
  När det gäller ”utseendeförbättringar” så har min acceptans ökat med stigande ålder. Hahaha! Undrar hur det kan komma sig? 🙂

 • Lotta: Håller helt med, jag har ju testat en hel del och gått till läkare och sjukgymnaster under årens lopp. Inklusive bettspecialist förstås, eftersom min spänningsvärk har sin grund i att jag gnisslar och pressar. Hade faktiskt gett upp när jag fick höra om botoxbehandlingen. Men nu är jag glad att jag vågade testa, för det är första gången något verkligen hjälper i grunden.
  Vad gäller utseendet så måste man nog som du säger acceptera – eller resignera 🙂 – och dessutom är jag som sagt lite ängslig för att göra ”ingrepp” i ansiktet…
  Glada Tjejsnackhälsningar!

 • Meta

  Gunilla, har du egentligen fått någon diagnos? Är det spänningar och stress som spökar? Provat akupunktur? Provat meditation? Hypnos?

 • Meta: Jadå, jag vet att spänningarna bottnar i att jag gnisslar och pressar tänder på nätterna. Det började när jag var stressad småbarnsmamma, och tyvärr har det blivit en betingad reflex, som inte längre har med stress att göra. Bettskenan skyddar tänderna, men hjälper inte mot spänningarna, som dessutom sprider sig uppåt och nedåt.
  Är jättebra på att slappna av, det är faktiskt när de värst angripna musklerna försöker slappna av som jag får ont. Men de stackars musklerna ”hinner” inte bli fullständigt avslappnade förrän det är dags att sova igen…
  Förutom bettskenan är botox den enda konkreta hjälp jag fått på 20 år.
  Kram och tack för din omtanke, Meta!

 • Karolina

  Vart någonstans har du gjort botox behandlingen?
  Kram

 • Karolina: Förlåt sent svar, har inte sett din kommentar förrän nu! Du kan väl skriva till mig på [email protected] så kan vi diskutera vidare via mail 🙂
  Kram!

 • Sylvia Börjesson

  Jovisst skulle jag kunna tänka mej att göra en botoxbehandling. Både mot min ständiga värk i höft och ben och mot mina besvärande rynkor. Vågar knappt titta mej i spegeln längre. Blir deppig över vad jag ser. Är det jättedyrt och hur hittar jag en läkare med denna kompetens?

 • Muffin: Om du enbart ska ta botox mot rynkor så kan du kontakta en klinik för skönhetsoperationer, de flesta sådana ger botoxinjektioner. Men är skälen medicinska måste man ha remiss. Har du en läkare du brukar gå till så prata med honom/henne, annars kan du säkert gå via din vårdcentral. Hoppas det går bra, vet hur jobbigt det är att ha ständig värk! <3
  Kram från TjejsnackGunilla! <3
  PS. Förlåt att svaret har dröjt, jag såg det inte förrän nu! Jätteledsen för det!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…