Annons


Tjejsnack med Gunilla: Resfebern stiger – men ingen fattar varför

Vi är i gång med att boka årets sommarresa och jag har redan resfeber. Fast av helt fel anledning, enligt omgivningen...


Barn med simdynor badar i poolen

Ett dopp i en av hotell Althea Beachs härliga pooler är alldeles tillräckligt spännande för er krönikör Gunilla Hedenby och bonusbarnbarnet Klara.

Nåja, jag är  i alla fall full av äventyrslust och upptäckarglädje och redo för nya spännande upplevelser.

– Åh, så kul! Vart ska ni åka? frågade kollegan när jag meddelade den glada nyheten vid fikat.

Annons

– Till Cypern.

– Cypern?? Men… där var ni ju förra sommaren. Och förra igen. Och förra igen… Vad finns det för nytt att upptäcka där?

– Jag märker att du inte har min känsla för att hitta det stora i det lilla, sa jag lite stramt.

Visst har vi rest till hotell Althea Beach på Cypern flera gånger – närmare bestämt fem – men vi trivs ju så bra där! Det är som att komma hem, fastän man reser bort, om ni förstår hur jag menar. Och visst händer det nya saker! Som att snacksen numera serveras direkt vid poolen och inte inne i stora matsalen. Eller att rummet man får är spegelvänt mot det man hade förra året. Ibland får man till och med ett rum i en helt annan del av det enorma hotellet. Jättespännande!

De flesta av mina vänner och kolleger saknar dock helt denna fina känsla för nyanser.

– Men hittar du till rummet om det ligger i en ny byggnad? Du med ditt dåliga lokalsinne? Kan ju bli riktigt farligt, säger de och fnissar.

Håna på, säger jag. Jag tänker inte åka till någon exotisk, okänd plats bara för att jag aldrig har varit där förut. Har heller ingen längtan att vandra bland glaciärer på Island eller åka på djungelsafari. Efter ett års hårt jobbande framför datorn behöver jag vila. Lugn och ro. Bli ompysslad. Och SOL!

Förmodligen handlar det om personlighet. Vissa vill att det händer saker hela tiden. De lever aktiva liv, både hemma och borta. Jag däremot, går helt in för det lilla livet. De senaste åren har jag drivit min minimalistiska livsåskådning därhän att jag lever ett nästan totalt händelselöst liv. Jobba, familjeliv, katter – that´s it.

Så ni förstår att en resa till ett all inclusive-hotell på Cypern är en gigantisk händelse i mitt liv.

Undrar vilken byggnad vi hamnar i den här gången? Spänningen är olidlig…

Återvänder du gärna till resmål du gillar? Eller är du en äventyrare som vill upptäcka nya platser? Vart går din drömresa?

LÄS OCKSÅ

Brottsling i badrock och tofflor

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(15)
(0)Annons

 • Anna Eriksson

  Förstår precis vad du menar! precis sådär är jag o sonen när vi ska titta på film tillsammans. Nio gånger av tio väljer vi en film som vi egentligen har sett massvis med ggr. Det känns tryggt att se en film som man vet hur den är, Man vet vad man får helt enkelt! Mannen bara skakar på huvudet så fort vi ska ha filmkväll! men det bjuder vi så gärna på! Kraaam Anna E

 • Anna: Haha, som jag förstår dig med filmerna! Det där gäller böcker också för mig, jag bara läser om och läser om och är jättenegativ mot att testa nya författare 🙂 Tror att det är en väldigt tydlig gränslinje här – antingen är man en sådan som vill utforska nya platser, filmer och böcker hela tiden, eller också är man som vi, man vill stiga in i sin välkända, trygga och älskade gamla värld 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Lotta

  Vi är individer, vi tycker olika. Punkt. Det är ni som reser och då ska ni trivas, skit i vad andra tycker. Hoppas att det fortfarande är all inclusive på hotellet och inte almost all inclusive som vi råkade ut för 😉
  Själv vill jag uppleva nytt varje gång jag reser.
  Kram och ha en toppenresa!

 • Lotta: Ja, och sedan handlar det om vilken livsfas man är i också. Just nu är vi i en ny småbarnsfas eftersom vi har blivit Mommi och Moffi 🙂 Så då tycker vi att det är viktigt att åka till ett ställe där man vet att allt är enkelt och bekvämt och BRA, så att man helt kan koncentrera sig på att mysa och umgås. Hade det bara varit särbon och jag hade det nog varit lite annorlunda 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Laddar nästa sida…