Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Retligt att bli räddad av en man…

Det måste vara en konspiration! Männen kämpar för att behålla den mark de ännu inte har förlorat genom vår tappra kvinnokamp.


Katt i kylskåpet

Katten Tasse är visserligen en man, men han var inte till den minsta hjälp under kylskåpsdramat. Snarare tvärtom!

De låter oss numera tala i församlingen, bli brandmän, tävla i fotboll och hockey med mera. Men det finns ett territorium som männen vägrar släppa.

Jag talar om… KYLSKÅPEN!

I helgen bestämde jag mig efter månader av igångsättningsmotstånd för att städa mitt kylskåp. Trots bittra erfarenheter såg jag fram emot denna städomgång med viss tillförsikt. Kylen är relativt ny och utrustad med alla moderna finesser. Även städbarheten måste ha utvecklats, resonerade jag.

Annons

Jag var alltså vid relativt gott mod när jag skred till verket. Men redan vid grönsakslådan var jag från mina sinnen av ilska. Den förbaskade lådan gick ju inte att ta loss! Dessutom var den fastgjuten i hyllan ovanför. Att rubba detta åbäke var komplett omöjligt.

Efter en fruktlös dragkamp, ackompanjerad av hotfulla knakanden från lådeländet, bröt jag samman och sjönk ihop på en köksstol. Och det var då insikten kom…

Det är en konspiration! Männen har behållit makten över kylskåpsföretagen, och väl vetande att kvinnor oftare än män städar kylskåp struntat i att göra dem lättforcerade. De kanske till och med gör dem svårstädade med FLIT! Kanske det finns särskilda detaljerade bruksanvisningar bara för män! I min stod det ”rengör kylen med milt medel”, punkt, slut. HUR denna rengöring skulle gå till stod det inte ett ord om.

Kastade desperat ut ett nödrop på Facebook. Råden rann in i en strid ström – TACK, kära FB-vänner! Men inget funkade. Skulle jag behöva ligga sömnlös med en gnagande vetskap om att alla kylskrymslen inte hade blivit rengjorda? Ni vet hur det är – man kan strunta i smutsen i månader men när man väl städar ska det min sju bli skinande rent överallt!

Då kom det ett inlägg från sonen: ”Jag löser det i morgon, morsan.” Jag var tacksam men tvivlande. Skulle sonen lyckas där modern hade misslyckats?
Ja, det skulle han! Sonen anlände, öppnade kylen, greppade lådan och lyfte galant ut den med hylla och allt.
Hurra för Kalle! Men det ÄR en kylskåpskonspiration, sanna mina ord…

Vem städar kylen hos er? Delar ni upp städningen av hemmet? Gillar/hatar du att städa? Fiffiga städtips?

Kalla fakta
* Första användbara kylskåpet kom 1834.
* I början var kylmedlen giftiga och orsakade flera dödsfall.
* Idel män och inga kvinnor i kylskåpshistorien, så min konspirationsteori verkar stämma!
* Tekniken har förfinats under årens gång – MEN, inte ett ord om att skåpen ska vara lättstädade! Det behöver inte uppfinnarna bry sig om, de är ju män…
Fler kalla fakta på Kylskåp.net

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här.

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected].
Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(0)
(0)


Annons

 • Krönikören

  Men är det inte typiskt?! Design av män – läckert, funktionellt etc etc tills det ska rengöras, bytas eller så. Kan ge mig den på att det är övervägande män som ligger bakom de flesta ”gör-det-själv”-anvisningarna också (morrar jag med det nyligen monterade skoskåpet i färskt minne).
  Tack för en rolig krönika! Som vanligt 🙂 Som tur är går det att göra något roligt av många tråkiga saker.
  Ha en fin dag!

 • Lotta: Ja, visst är jag helt klart en konspiration på spåren här! Och det där med att göra något kul av det trista är ju en av de stora fördelarna med att vara krönikör, eller hur, kära krönikörkollega? 🙂
  Glada tjejsnackhälsningar

 • Karin Ekberg

  Jag står för städning här hemma, kylskåpet hjälps vi åt med, Inte är kul med städning fort ska det gå.
  Men min man får sköta matlagningen som han gillar o gör det med bravur.
  Mvh Karin


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…