Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Rörd till tårar av ett duschmunstycke

I en vecka har min lägenhet känts som en offentlig inrättning. En offentlig BADinrättning.


Robotdammsugare och katt

Kalle och Tina hjälper er krönikör med massor av husliga saker. Här monterar de min robotdammsugare under överinseende av katten Tasse.

Det hände sig nämligen att sonens och sambons dusch la av. Av VVS-skäl jag inte känner till slutade den plötsligt strila varmvatten. Kallt gick bra men inte varmt. En expert tillkallades men kunde inte komma förrän på fredagen. Vad gör man då? Jo man går hem till morsan/svärmorsan och duschar!

Annons

Vilket jag åsåg med blandade känslor. Inte för att jag därmed fick besök av ungdomarna varje dag. Det var bara kul. Även om jag vissa kvällar var en dålig värdinna och la mig att sova middag direkt efter maten. Ja, det tar på krafterna att vara krönikör och bloggare. Och insändarredaktör… och – ja jag SKA sluta nu!

I alla fall, besöken var så välkomna. Det var badrummets allmänna status som bekymrade mig. Badkaret var inte nyskurat och jag råvägrar städa efter jobbet. Allt sådant arbete måste ske när jag är utvilad. Visst blir helgerna förstörda, men som muskelvärksdrabbad är man piskad att tillbringa kvällarna i soffan. Annars hade jag givetvis utfört massor av hushållsjobb varje kväll….

Katter i badkar

Här ser man tydligt det gamla fula duschmunstycket med tejpen – samt katterna Simba och Tasse!

Men, tänkte jag vist, ungdomarna kan själva skrubba, de är ju unga och starka.

Veckan gick, och inte ett ord sades om badkarets tillstånd. Det unga paret duschade på och oftast åt vi middag tillsammans. Jättetrevligt, och jag hade just öppnat munnen för att säga: ”Ska ni inte flytta hem till mamsen för gott?” när sonen sa:

– Och vi kommer INTE att flytta hem till dig, mamma!

Så på lördagen, när ungdomarnas dusch var reparerad, klev de åter in genom min dörr. I handen höll Tina ett gigantiskt, slangliknande föremål.

– Present!!

– Vad är det, frågade jag nervöst.

– Ett nytt duschmunstycke. Med slang! Så du slipper ha den där äckliga grejen med svart isoleringstejp runt slangen. Det ser ju urfult ut, sa sonen.

Hm, i oron för städningen hade jag totalt glömt att jag för ett par år sedan tvingats laga den läckande duschslangen med tejp.

– Du får slangen mamma. Som tack för allt duschande och alla hemköpta middagar, sa sonen.

Tänk, att man kan bli så rörd av ett duschmunstycke!

Är du händig? Vem sköter hemmafixandet hos er? Finns det kurser i hemmafixande eller måste man lära sig den hårda egenvägen?

Kvinnor är träffsäkrast

Traditionellt domineras hantverksyrket av män, men det kvinnorna som är bäst på att slå huvudet på spiken. Förklaringen till att kvinnorna är 10 procent mer pricksäkra med hammaren än män är att kvinnor har en något bättre finmotorik.
När man testar med förbundna ögon är dock männen 25 procent träffsäkrare än kvinnorna.
Källa: metro.se

Handy man – eller…?

Var tredje svensk man anser att han har tummen mitt i handen. Det visar en ny Sifoundersökning av byggvaruhuset Bygg-Ole. Kvinnorna anser över lag att männen är ännu mer opraktiska än vad de själva uppger…

Det vill männen kunna fixa

1. Sätta upp förvaringsmöbler
2. Måla väggar, tak och snickerier
3. Tapetsera
4. Lägga nytt golv
5. Bygga altan
6. Kakla köket
7. Sätta upp innerväggar
8. Tilläggsisolera
9. Montera ytterdörr och fönster
10. Byta yttertak
Källa: dn.se

LÄS OCKSÅ

Katter möter robotdammsugare…

En alien tar över…

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

  • anna eriksson

    Det bästa med min man är att han alltid monterar ihop alla nyinköpta möbler från IKEA direkt när vi kommit hem!! Det passar mig perfekt jag som är ivrig! Kram Anna E

  • Anna: Vilken toppenkille, grattis till denna fantastiske make! 🙂
    Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…